NAC BREDA Supportersvereniging

NAC-Willem2 1-2

Geplaatst op: 31 december 2023

Erop en erover, zou het moeten zijn. Een derby die je moet winnen voor je supporters. Het was voor NAC een wedstrijd met alleen maar een verlies: voor de supporters en NAC.

Een mooie supporters sfeeractie vooraf de wedstrijd op de B-side. Een steun in de rug voor het elftal, althans dat was de bedoeling. Het elftal van NAC was hier en daar gewijzigd, met als verliespunt de geblesseerde Kemper. De eerste helft was NAC veel te veel te lief voor Willem2. Erop klappen, NOAD, slidings tot net onder de knie, bal afpakken en heer en meester zijn op je eigen gras.

Een slecht weggewerkte corner door de verdediging zorgde voor een geneuzel in de zestien waar de wegwerk boormachine van profiteerde. Een wederom onnozel balverlies zorgde voor wat consternatie in de eigen zestien. Hiervan profiteerde de afgedankte boormachine Hilterman voor de 0-2.

De tweede helft moet gewoon voor NAC zijn. Omgba deed verschillende keren een poging om het tij te keren. Helaas van beide kanten was het gewoon niks. Tot dat Boere een slim pasje gaf aan Marijnissen, die gleed de bal achter de doelman van Willem2. Het geloof zat er nu in. En NAC zetten nog even aan. Dit hadden ze beter vanaf het begin kunnen doen. Het werd uiteindelijk een duur verlies. En tweede verlies op een rij van je directe concurrentie.

Wedstrijdbeeld: Marcel van Dorst