NAC BREDA Supportersvereniging

Beker NAC-VVV 1-1 wns

Geplaatst op: 28 oktober 2021

Een bekerwedstrijd tegen VVV om 21.00 op een doordeweekse dag, kan twee kanten op. Aan de ene kant een sobere wedstrijd met een paar duizend man publiek. Maar… het is NAC dus? Dertienduizend fans en NAC die ervoor zal gaan om een goed resultaat neer te zetten.

Het zou wel een eenrichtingsverkeer worden was de verwachting van menig NAC-supporter. NAC zal aanvallen en VVV proberen via de counter iets te bereiken. Na een klein kwartier kwamen de eerste kansen van NAC. Azzagari, van Schuppen en de Rooij zorgde voor wat vuurwerk bij de defensie van VVV. NAC bleef zoeken naar de openingstreffer. Van Schuppen had ook al de paal geraakt met een dwalend schot. VVV was nergens te vinden op dat moment. En uit het niets, werd er door VVV gescoord. Leliendal kon ongestoord aanleggen voor een schot die eindigde in de linker kruising van de goal. Olij was kansloos.

De tweede helft ging NAC onverstoorbaar op zoek naar de gelijkmaker. Dat zorgde voor gaten in de opbouw na balverlies. VVV kwam daardoor een aantal keren goed uit de counter. Olij pareerde verschillende mogelijkheden van VVV, waaronder het stiftje van Schroijen. Het bleef zoeken en zoeken naar een opening in de defensie van VVV. Haye had wat rust gekregen van de trainer, maar moest toch gaan invallen om te zorgen voor de extra impuls. Die impuls regelde hijzelf door in de laatste minuut van de officiële speeltijd, de bal in de kruising te schieten. De verlenging was een feit.

De verlenging leverde niet veel kansen voor beide partijen. Men leek al te berusten op de penaltyserie. Daar zou weer Olij voor een hoofdrol zorgen door twee penalty’s te stoppen. Niet te vergeten de weergaloze panenka van de jonge speler met lef, van Schuppen. Al met al hebben we weer genoten van een strijdbaar NAC. Op naar de volgende tegenstander in de beker.

Het zijn wat minder foto's maar zijn wel de hoogtepunten van die wedstrijd.
De rest van de foto's van deze wedstrijd volgt over een paar dagen, ook op het hetzelfde nieuwsbericht.
Met dank weer aan Peter Visser.