NAC BREDA Supportersvereniging

NAC-VVV 3-1

Geplaatst op: 9 april 2022

Wil je mee blijven doen voor een ticket in de play-offs, dan moet je de thuiswedstrijd tegen VVV gewoon winnen. Zeker omdat je de laatste twee wedstrijden verloren hebt. Het gas moet erop en geen gezeur meer over wat dan ook. Voor de wedstrijd werd door de supporters afscheid genomen van Thom Haye. Een welverdiend applaus kreeg hij tijdens een rondje lopen langs de verschillende tribunes.

Een spitsenwissel, zou dat het effect kunnen zijn op een beter spel met daarbij een broodnodige overwinning? Edwin de Graaf koos in ieder geval voor Bannis in plaats van Hilterman. De wedstrijd begon zoals altijd, het eerste kwartier even wat extra druk op de verdediging van de tegenpartij, met de hoop op een vroeg doelpunt. Wel was er een mooie schuiver van Velanas, die jammer genoeg tegen de paal klotste. Even later kreeg NAC een corner, die verlengd werd door een verdediger van VVV, waardoor Danny Bakker de bal probleemloos achter de doelman kon koppen. De voorsprong was er, nu nog uitbouwen als het kan. Of ze me gehoord hadden… Na een leuke aanvalsopzet scoorde Bannis door de bal krullend in de rechterkruising te schieten. Keeper was kansloos op dat schot.

De tweede helft… Het zou mooi zijn voor de supporters, als het een kopie wordt van de eerste helft. De trainer van VVV schijnt in de theebreak nogal tekeer te zijn gegaan in de kleedkamer. Het had wel enig positief effect op het elftal van VVV, want er kwamen gevaarlijke momenten voor het doel van Olij. Gelukkig hebben we een in goede vorm verkerende keeper, die ons regelmatig uit de nood helpt, zo ook in deze wedstrijd. NAC kreeg toch een paar mooie kansen om de voorsprong uit te bouwen, vooral die van de Rooy had er wel in gemogen. Boris kwam erin. Hij stuurde een prima op maat geplaatste pass naar Bannis die dit keurig afrondde, en voor een 3-0 voorsprong zorgde. De spitsenwissel pakte deze keer goed uit. Er kwam toch nog een tegendoelpunt tien minuten voor tijd. NAC letten niet goed op bij een vrije trap, en een VVV-er kon de bal binnen tikken. NAC speelde verder de wedstrijd professioneel uit. Een verdiende driepunter, die we ook hard nodig zullen hebben mogelijk om een plek in de play-offs.

In ons supportershome waren de toppers Danny Bakker en Odysseus Velanas te gast. Ze werden hartelijk ontvangen en toegezongen. De loterij werd weer verzorgd door Pieter en de aanwezige spelers trokken de nummers. Ook onze puzzelwinnaar van de net uitgekomen Geel-Zwart, Harry van der Ven, kwam zijn prijs ophalen in ons supportershome bij Marcel Vermolen. Onze “vaste” fotograaf was er niet, dus moeten we het doen met wat foto’s via een fototoestel.

De mooie foto’s van deze wedstrijd zijn gemaakt door Peter Visser.

Op zaterdag 16 april om 21.00 zal de uitwedstrijd tegen Almere gespeeld worden. Een belangrijk duel voor beide clubs.