NAC BREDA Supportersvereniging

De eerste horde is genomen in de PO !

Geplaatst op: 16 mei 2021

Het thuisvoordeel in een leeg stadion is eigenlijk geen voordeel. Ja, je hebt minder reisuren of kosten maar daar kan en mag het niet aanliggen. De play-offs, zoals deze nu gespeeld worden, zal een loterij worden, zeker omdat het telkens maar om 1 wedstrijd gaat en niet om 2 net als vroeger. NAC zal moeten beseffen dat het winnen van deze drie finales noodzakelijk is voor de club en zeker voor de supporters. Laten we het hopen de komende wedstrijden.

NAC begon redelijk aan de wedstrijd door vroeg te storen in de opbouw van Volendam. Deze tactiek zakte weer weg naarmate de wedstrijd vorderde. Er werd nu ingegrepen op eigen helft, waardoor counter mogelijkheden voor NAC beter gerealiseerd en gecreëerd konden worden. Volendam was zeker niet de minste, maar NAC toonde wat meer lef, leek het wel. In de 33ste minuut scoorde de Rooy uit een prima voorzet van Schouten. De ban leek gebroken. Het was op dat moment terechte voorsprong voor de thee.

Na de theeslurp, leek NAC niet achterover te leunen en pakte het initiatief wederom op in de tweede helft. Olij had al wat kansjes van Volendam gepareerd, maar meer zat er nog niet in voor Volendam. Het moment van Adilehou was aangebroken in de 52ste minuut. Hij had eerder al een dot van een kans gehad, maar met dit loeihard schot in de touwen, werd die frustratie van het missen tenietgedaan. En met een prachtige doorlooppass bediende hij even later ook nog eens Fiorini die bekeken doorliep en verwoestend uithaalde. NAC zat op rozen, maar zeker niet de teugels laten vieren. Want zo werkt dat, wanneer de tegenstander alsnog scoort putten zij hier moed uit. En dat gebeurde ook. Schouten liep van zijn man weg om elders te verdedigen, waardoor er een Volendammer vrij kwam. Deze kon niet meer verdedigd worden en verschalkte Olij met een rake kopbal. NAC  bleef koel en wisselde wat veldspelers. Maria was de vervanger van de Rooy. Hij kwam in een prima schotpositie, na wat Volendammers op het verkeerde been te zetten. Hij aarzelde niet en haalde de trekker over. Een degelijke 4-1 overwinning lag in het verschiet. Er kwam nog een penalty voor Volendam, maar wij hebben Olij. Het bleef dus bij 4-1.

Een overwinning die terecht was, maar zeker nodig. Hopelijk blijven al onze spelers en trainers erin geloven dat het mogelijk is via deze weg te promoveren. De supporters zeer zeker! De komende tegenstander is nog niet bekend bij dit schrijven. Of het Willem2 of FC Emmen wordt, dat obstakel zullen we ook moeten nemen.

Foto’s van de wedstrijd : Peter Visser