NAC BREDA Supportersvereniging

NAC-Volendam PS 0-0

Geplaatst op: 18 juli 2022

Op een uitverkocht sportpark van voetbalclub R.K.V.V. JEKA te Breda werd er om 19.00 afgetrapt voor de wedstrijd NAC-Volendam. Een oefenpartijtje, maar ook deze was tegen een promovendus, en geeft voor beide partijen iets meer inzicht waar ze op dit moment staan.

Velanas was de gelegenheidsaanvoerder, maar misschien de rest van het seizoen ook wel aanvoerder. Voor velen supporters stonden er weer nieuwe spelers in het veld. Van Lare, Besselink, de Wijs en Plat waren de meest opvallende. Het was bedrukkend warm weer en er werd afgesproken dat er over de gehele wedstrijd twee drinkpauzes zouden worden gegeven op aanwijzing van de scheidsrechter. De supporters hadden geen afspraken wat drinkpauzes betreft, die bleven drinken…

De eerste helft was wat onwennig voor NAC en het zag er wat slordig uit het spel. Zowel in de verdediging als aanval was Volendam beter. Gelukkig dat Muhren uit vorm is, want hij kreeg wel een paar kansen, maar die verprutste hij. Naarmate de eerste helft vorderde kwam NAC wat beter in het spel. Kosiah had de voorsprong in handen maar miste net de goeie richting.

De tweede helft gaf wat meer spanning aan beiden kanten. De krachtpatsers Kosiah en Kotzebue zorgde voor veel onrust in de verdediging bij de Volendammers. Na de drinkpauze kwamen ook enkele basisspelers in actie. Waaronder de Rooij, die was op zijn manier gevaarlijk en had de wedstrijd makkelijk kunnen kantelen. Velthuis en Silva maakte hun eerste speelminuten voor NAC. Kortsmit bleef op de bank zitten, hopelijk komt hij nog wel in actie in de voorbereiding. Al met al een leuke wedstrijd om naar te kijken. Het bleef een gelijke stand 0-0, en deze was gezien het spelverloop terecht. De staf wordt elk jaar groter, hopelijk werp dat zijn vruchten af het komend seizoen.

Foto’s: John van Dongen
Meer foto’s van deze wedstrijd op: facebook Dun John van Dongen