NAC BREDA Supportersvereniging

NAC-FC Volendam 0-0

Geplaatst op: 15 januari 2022

Paling op dun dijk eten, wegspoelen met een biertje. Dat is wat we willen bij een uitwedstrijd tegen Volendam. Een frieteku met dubbel mayonaise en het mogelijk nog aanwezige gaatje in de maag opvullen met een frikandelleku met mayonaise. Dit alles onder toeziend oog van een ambachtelijk getapt halve liter biertje, die we zijdelings naar binnen kappen. Dat is ons thuiswedstrijdgevoel tegen Volendam en nog veel meer clubs natuurlijk. Het zij niet zo, maar we gaan het weer meemaken… Moet niet gekker worden dat Volendam op de eerste plaats staat en wij negende. Zit er zoveel kwaliteitsverschil in of is dom geluk voor Volendam of domme pech voor NAC? Of kunnen we gewoon niet beter?

Het elftal van NAC kenden weer een aantal afwezigen, waaronder Seuntjes die we eigelijk keihard nodig hebben. Er waren wel weer wat basisspelers terug. Een nieuwe spits deed zijn opwachting in het elftal, Naoufal Bannis. Ik denk en hoop dat we nog veel van deze jongen mogen zien en horen.

De eerste helft ging NAC er stevig tegenaan, en liet ze zich niet ondersneeuwen door Volendam. Heb dit al een tijdje niet gezien, dat werkvoetbal. Er kwamen veel kansen hierdoor omdat Volendam geen direct antwoord had op deze agressie. Bannis had een dot van een kans maar Stankovic redden op zijn inzet. Hij had direct NAC’S lieveling geworden, maar dat kan nog steeds. Het bleef niet bij die ene kans, NAC creëerden genoeg elke kansen maar deze werden om zeep geholpen door die Stankovic. Ook bij ons werden er noodzakelijke reddingen gedaan door Olij. Zeker het dwalend afstandsschot vanuit de tweede lijn was een prima safe van Olij. Penalty’s voor NAC worden bijna nooit gegeven, ook al zouden ze hier recht op hebben. De handsbal van Deul werd weg gefloten door scheidsrechter Nachtegaal. Hij had beter Vink (blinde) kunnen heten.

De tweede helft was bijna een kopie van de eerste helft. Vele kansen maken nog geen doelpunt, is het bekende gezegde. Ook bij deze wedstrijd was het toepasbaar voor beide kanten. Het waren de doelmannen die voor hun club hun doel schoon konden blijven houden met prachtige reddingen. Het bleef dus een boeiende wedstrijd met geen winnaar, al had NAC het wel verdiend natuurlijk.

De uitwedstrijd tegen Emmen zal zonder Haye gespeeld worden, na het pakken van zijn 5e gele kaart. Wel hebben we nog een bekerwedstrijd woensdag tegen PEC Zwolle.