NAC BREDA Supportersvereniging

NAC-Top Oss 3-0

Geplaatst op: 30 april 2022

We gaan goede zakendoen, in de laatste officiële thuiswedstrijd van deze competitie, als we winnen van Top Oss. Eigenlijk gewoon een must, om uitzicht te blijven houden van spelen in de Play-offs. Vooraf de wedstrijd kwam Sydney van Hooijdonk nog even langs om alle NAC-Supporters te bedanken voor hun support tijdens zijn wedstrijden bij NAC. En dat deden de NAC-supporters ook terug door langdurig zijn naam te scanderen en te klappen.

NAC moest gewoon vanaf het begin druk zetten op de verdediging van Top Oss om te zorgen dat deze wedstrijd winnend zou worden afgesloten. Het elftal was daar ook op aangepast. Hilterman verving Bannis en van Schuppen voor Azzagari. Deze aanvallende modus gaf een zichtbare boost in het elftal. Je kon dat zien doordat ze bleven werken om de bal te veroveren en voor de aanval te kiezen. Veel kansen gingen er net niet in, maar het kan ook niet uitblijven verwachtten dus veel supporters. Kaj de Rooij begon aan een rush en werd in de zestien onderuitgehaald. Welat Cagro legde de bal op de stip en knalde deze in de touwen. De voorsprong was een feit nu nog uitbouwen. Lang hoefden we niet te wachten. Door een snelle combinatie tussen Ody Velanas en Boris van Schuppen kwam Boris in een ideale schietpositie en schoot de bal in de verre hoek. Olij was weer een redder in nood door zich voor het schot van Tejan te gooien, om te zorgen dat een aansluitingstreffer geen kans had.

De tweede helft was niet anders dan de eerste helft, gelukkig. Veel kansen voor NAC maar of de doelman stond in de weg of het was net een beetje mis. In de laatste minuten zorgde NAC toch nog voor een juichmoment voor de supporters, door de 3-0 te scoren. Ody Velanas maakte de kans die hem geboden werd vakkundig af. Nog een goede wedstrijd tegen Excelsior, en we zitten in de Play-offs.

In het supportershome waren de spelers Yassine Azzagari en Sabir Agougil te gast. Na zo’n wedstrijd wordt de sfeer wel heel makkelijk gecreëerd. Dat moeten we erin houden. Ook Sjoerd Mossou kwam nog eventjes langs voor een biertje.

Foto’s van de wedstrijd: Peter Visser
Foto’s SV-home: John van Dongen