NAC BREDA Supportersvereniging

NAC-Telstar 2-2

Geplaatst op: 15 augustus 2021

De eerste wedstrijd van het seizoen thuis tegen Telstar is een feit. Er mochten 12.000 supporters in het stadion zitten. En ondanks dat er vakantie is voor velen, konden we rond de 11.000 supporters aftikken. Men werd verzocht om wat eerder naar het stadion te komen, omdat voor de wedstrijd alle supporters gecontroleerd werden met de coronacheck-app op negatieve testen of vaccinatie tegen Corona. Het leverde lange rijen op, maar het is toch goed gekomen voor velen supporters om voor aanvang van de wedstrijd in het stadion te zitten.

Ondersteund door de redelijke volle tribunes met supporters begon NAC voortvarend aan deze klus. NAC was op alle fronten de betere ploeg. Het moest ervan komen om te scoren. Een mooie dieptepass naar Seuntjes, die ervoor zorgde dat een strakke voorzet die op waarde gewaardeerd werd door Kestens. Hij scoorde zijn eerste doelpunt in een officiële wedstrijd van NAC. Even later lag er weer een bal in de het net voor NAC. Seuntjes gaf een wonderschone pass naar Velanas en kwam na een mooie aanname, allen voor de keeper. Hij scoorde beheerst de 2-0.

De tweede helft was geen voortzetting voor de eerste helft. Terugvallen, tikkie terug etc, hierdoor werd ook de amusementswaarde te niet gedaan. En we kunnen dat uit het verleden met Penders en Schenning die een wedstrijd beheerst konden laten eindigen vaak nog op een 1-0. Deze jongens werden twee keer verrast door Telstar binnen een kwartier. Om toch het tij te keren, zetten NAC wat druk in de laatste minuten van de wedstrijd, het mocht niet baten.

De week ervoor speelden we tegen VVV nog gelijk en dat voelde als winst. Deze 2-2 tegen Telstar voelt gewoon als een onnodig verlies !

Onlangs overleden NAC-supporter Erwin Smits werd herdacht in de 76e minuut door alle supporters in het stadion, met hand geklap.

Foto's van de wedstrijd: Peter Visser