NAC BREDA Supportersvereniging

NAC-Roda JC 1-3

Geplaatst op: 14 september 2023

De gewonnen wedstrijd tegen Willem2 nog proevend, en dat lekker gevoel meenemend tegen de koploper Roda JC, was vanuit de supporterskant gezien, een flinke boost. Dat zou voor de spelers natuurlijk ook moeten zijn. Vol vertrouwen werd dus door velen van ons naar deze wedstrijd uitgekeken in ons eigen stadion.

De eerste minuten gaf NAC aan Roda dat er niets te halen was in Breda. Kuipers en Leemans waren dichtbij, maar kwamen net tekort. Een kansje van Zauner die met een mislukte voorzet het doel vond. Kortsmit had een verkeerde inschatting gemaakt. Een enorm baalmoment voor de spelers als supporters. NAC bleef druk zetten, maar Roda ook. Na een kwartier was het weer raak. Schmid schoot binnen. NAC bleef komen, opgejut door de toeschouwers, en dit werd uiteindelijk beloond door een prachtig schot in de kruising van Kuijpers.

Na rust probeerde NAC de gelijkmaker te forceren. Er waren vele kansen voor NAC, maar de doelman van Roda, speelde een puike partij. Door 1 op 1 te gaan spelen werden de gaten in de verdediging groter, en het risico van een counter ook enorm groot. Het werd nog erger toen Cuco Martina geblesseerd het veld moest verlaten. NAC had al zijn wissels ingezet, en moest de wedstrijd verder spelen met tien man. En uiteraard viel het doelpunt aan de kant van Roda. NAC verloor met 1-3 van het effectieve Roda.

Er waren na de wedstrijd geen spelers in het supportershome.