NAC BREDA Supportersvereniging

NAC-PEC Zwolle beker 2-1

Geplaatst op: 20 januari 2022

Weer een thuiswedstrijd in de beker maar zonder publiek jammer genoeg. PEC Zwolle als de tegenstander, afkomstig nog uit de Eredivisie. Het zal wel weer een moeilijke avond worden, maar voor wie?

Het elftal wat ten strijde ging was onveranderd, dezelfde spelers die ook tegen Volendam had gespeeld. Dus wel zonder Seuntjes nog. De wedstrijd was nog koud of PEC scoorde uit slecht verdedigen van de linkerflank. Een strakke voorzet werd ingetikt en Olij was kansloos. Aan de ene kant kan een tegendoelpunt beter in het begin vallen dan in de 90ste minuut. NAC ging ervoor om weer het evenwicht te herstellen. Na een mooie aanvallende combinatie werd de bal tactisch ingetikt door Naoufal Bannis, zijn eerste doelpunt voor de Geel-Zwarten. PEC zetten aan en NAC kwam in grote problemen. Olij hield stand tussen zijn palen.

Na de rust ging de ellende verder. NAC kwam niet onder de ruk van PEC uit. Alhoewel Bannis de 2-0 op zijn hoofd had, bleef het penibel de rest van de tweede helft. Het werd passen en meten, maar uiteindelijk kwam NAC een beetje onder de druk uit en kwamen zelfs steeds meer kansen voor NAC. Bannis had de winstgedachte van PEC al een aantal keren kunnen verpesten, maar miste de kansen. We moesten gaan denken aan een mogelijke verlenging. Uit het niets kopte Velanas de bal, in een halve aanval, door naar de Rooij. Deze stuiterde de bal achter doelman Lamproe. Mooi, een voorsprong en nu vasthouden dat was een ander ding. Uiteindelijk kwam PEC niet meer aan een mogelijkheid om te scoren en won NAC deze wedstrijd.