NAC BREDA Supportersvereniging

NAC-MVV PO 1-0

Geplaatst op: 26 mei 2023

De eerste wedstrijd van de play-offs was tegen MVV thuis, op een dinsdagavond om 21.00. Vooraf werd 1 minuut stilte gehouden voor het plotseling overlijden van clubicoon Hans van den Dungen. In de 61-ste minuut van de wedstrijd, werd er massaal door de supporters geapplaudisseerd, deze tijd is gerelateerd aan de leeftijd van Hans van den Dungen.

Een positief resultaat is vereist wil je verder komen in deze play-offs. We misten we onze spits Omarsson, die eventueel het verschil had kunnen maken. Velanas was zijn vervanger. De teruggekomen spelers van een van schorsing Mac Nulty en Vet werden weer in de basisopstelling ingeschaald. NAC zetten MVV gelijk onder druk en dat resulteerden in goede kansen van de spelers Velanas, Vet en Banzuzi. Op slag van rust werd Velanas onderuit gehaald, en de daaruit volgende straf, een penalty werd door Velanas zelf feilloos ingeschoten.

Na de rust werd er wel de verwachting gewekt, dat NAC de tweede helft wel zou doordrukken. Met een VAR aan je zijde, denk je dat er in ieder geval wat secuurder met de grensgevallen van buitenspel wordt gekeken. De grensrechter stond weer te vlaggen, zoals een marshalling een vliegtuig binnen haalt. Met andere woorden, het doelpunt werd afgekeurd voor buitenspel van Jort van der Sande. Er waren nog wel een paar mogelijkheden om de voorsprong te vergroten, maar de keeper van MVV bleef alert.

Gezien het late tijdstip en doordeweekse dag van de wedstrijd, hebben wij de spelers niet kunnen ontvangen, wat wel logisch is in dit geval. Ook zijn er geen foto's gemaakt van na de wedstrijd in het supportershome.

In ieder geval hebben we niet verloren, en we gaan met goede moed naar Maastricht zaterdagavond. Voor de supporters die mee gaan, het verzoek om je in het Geel te steken voor in het MVV-stadion, om onze spelers aan te moedigen.