NAC BREDA Supportersvereniging

NAC-MVV 4-1

Geplaatst op: 12 maart 2023

NAC heeft vaak moeite met Limburgse ploegen thuis. Op een of andere manier verkrampen ze. NAC, zal ook voor hun supporters tot het uiterste moeten gaan, om onder de plaats acht te eindigen in KKD.

Vooraf gaven de spelers doormiddel een shirt met “sterkte Kaj” erop, hun steun aan Kaj de Rooij, die een zware blessure had opgelopen en voorlopig is uitgeschakeld.

De wedstrijd begon niet verkeerd. NAC bleef druk uitoefenen en dat zorgden voor een aantal doelrijpe kansen. Omgba kreeg de beste mogelijkheid maar schoot net naast het doel. Even later werd Omarsson bedient met dieptepass door Garbett. De spits twijfelde niet en schoot de bal achter de doelman. Dit was zijn eerste doelpunt voor NAC, en hopelijk volgen er snel meer. Het geforceerd spelen na een voorsprong leidt bij NAC vaak voor de gelijkmaker van de tegenpartij. Ook hier was dit het geval. Door balverlies van NAC op het middenveld, zorgden ervoor dat MVV een snelle uitbraak op kon zetten. Hieruit werd van Bommel aangespeeld die de gelijkmaker scoorden. Net voor rust, geen beste timing voor NAC. Boyd Lucassen was goed op dreef die avond. Met zijn loopsnelheid vaak een kwelgeest voor de verdediging van de tegenpartij. Ook hier was het Boyd die Jort van der Sande met een voorzet bediende en Jort schoot deze onhoudbaar in. En ongelofelijk er werd nog een keer gescoord voor het rustsignaal. Via een kluts kreeg Omarsson na zijn eerste doelpoging in de zestien, de bal nog een keer voor zijn voeten en maakte de 3-1.

De tweede helft bleef NAC doorgaan met druk zetten en bal te veroveren ten einde de score te verhogen. Een aantal doelrijpe kansen waren hieruit het gevolg. We moesten echter tot bijna op het einde van de wedstrijd wachten op de uiteindelijk welverdiende 4-1. Omarsson maakte met zijn derde doelpunt, zijn eerste hattrick voor NAC. In de blessuretijd werd een doelpunt van Agougil nog afgekeurd voor vermoedelijk buitenspel. Dit soort voetbal willen de supporters zien. En NAC kan dat, maar we hebben dit veel te weinig gezien. Aanstaande maandagavond tegen jong Ajax, kunnen ze het nog een keer laten zien.

In ons supportershome waren de spelers Aimé Omgba en de man of de match met zijn doelpunten Élias már Omarsson te gast. Gezien ook de hoeveelheid foto’s die gemaakt zijn van hen samen met de supporters, waren ze erg populair. Ook deze foto’s zijn te zien op onze facebook pagina.

Foto’s van de wedstrijd: Peter Visser

Foto’s van het home: John van Dongen Dun John van Dongen | Facebook