NAC BREDA Supportersvereniging

NAC-Lommel SK

Geplaatst op: 1 augustus 2021

De laatste voorbereidingswedstrijd voor het nieuwe seizoen begint. Het is een wedstrijd tegen Lommel SK, die op hetzelfde niveau voetballen als NAC. Het was weer als vanouds in het stadion te zijn. Nu nog een volle bak bij elke thuiswedstrijd.

Wie zou er nu weer in de basis zou staan?  Het bleek weer een verrassing te worden. Velanas en Maria starten in de basis. NAC begon gretig aan de wedstrijd, Lommel was er nog niet op ingesteld. Kleine kansjes maar meer ook niet. Binnen een kwartier hadden we twee uitvallers bij NAC. Kaj de Rooij en Velanas moesten het veld verlaten met blessures. Kestens en van Schuppen waren hun vervangers. Lommel kreeg een dot van een kans maar verzuimde te scoren voor open doel. Oud NAC-speler Arno Verschueren schoot hem hard en hoog over. NAC was gewaarschuwd. Een verre uittrap van Olij bereikte Seuntjes, die knap de bal afschermde en in de korte hoek schoot.

Tweede helft begon Lommel wat beter aan de wedstrijd. Door tactisch wat beter te staan op het veld en bal wat meer in de ploeg te houden, werd Lommel sterker. De gelijkmaker lag op de pantoffel. Danny Bakker kreeg ook nog wat speelminuten. Het bleef met wat kansjes over en weer. Uiteindelijk bleef het 1-0.

De voorbereiding is voorbij. De wedstrijden die nu komen zal NAC waarschijnlijk keihard weken voor de punten. Een jonge selectie zal moeten leren van tegenslagen, maar ook van overwinningen. De KKD staan nu wel veel ploegen die in Eredivisie gespeeld hebben de afgelopen jaren. De supporters gaan er weer vol voor !