NAC BREDA Supportersvereniging

NAC-jong AZ 2-1

Geplaatst op: 22 augustus 2023

De eerste wedstrijd van het seizoen met een redelijk vol stadion met supporters moet de uiteindelijke balans toch de kant van NAC uitvallen zou je zeggen…

Er waren een aantal nieuwe spelers die later ook zeer belangrijk waren voor de uitslag van die avond. Schuiven, veranderen en invullen van spelers, het was niet gemakkelijk voor trainer Hyballa. Deze opstelling gaf in eerste instantie niet de positieve uitwerking waar de supporters op hoopten. Garbett kreeg in de wedstrijd een rotschop, waardoor hij de wedstrijd vroegtijdig moest verlaten. Zijn vervanger was de nieuwkomer Kuijpers. Nieuwe speler Sejdiu lijkt een aanwinst te zijn. Hij gaat wel liggen waar het moet, en kreeg een strafschop mee. Janosek verzilverde deze. Hij zorgde ook net voor rust dat de “meer” marge waar je op hoopt als supporter werd gehaald, door de bal lekker achter de doelman van jong AZ te krullen.

Na rust bleef NAC aandringen op de derde treffer, maar mede door de partijdige scheidsrechter, kreeg jong  AZ een strafschop mee door een vermeende handsbal. Jong AZ benutten deze opgelegde kans. Het was wederom billenknijpen voor velen de laatste minuten van de wedstrijd, en een zalfje was nodig voor veel supporters op die plek de komende dagen. Uiteindelijk bleef de winst in Breda. Dus nog steeds geen verlies….

Maar altijd gezellig in ons supportershome voor en na de wedstrijd.
De spelers Javier Vet en Sabier Agougil waren te gast in ons home onder de proffesionele begeleiding van John Karelse.

Foto's wedstrijd : Peter Visser
Foto's supportershome: John van Dongen