NAC BREDA Supportersvereniging

NAC-Jong AZ 1-0

Geplaatst op: 17 oktober 2021

NAC als de schrik voor de top 5 van de KKD te zien, is eigenlijk onbegrijpelijk. Het zou eerder andersom moeten zijn, want NAC hoort gewoon in die top 5 thuis in de KKD. Zolang we dat doen, en ook van de lagere geklasseerde winnen is er niets aan de hand. We hebben nog een lange weg te gaan.

Dat het geen leuke partij zou worden stond voor veel supporters wel vast. Jong AZ heeft al bewezen dat ze om kunnen gaan met de druk. Maar een bijna vol Rat Verlegh-stadion zou toch indruk moeten gaan maken.

De druk werd vanaf de eerste minuten door NAC gezet op de verdediging van Jong AZ, het resulteerde in een paar kleine kansjes. Antonia had daarvan de beste kans om de openingsgoal te forceren. Jong AZ nam af en toe het initiatief over van NAC, maar doelman Olij stond steeds op de goede plaats. Halverwege de wedstrijd was de balans in het voordeel van NAC. Een mooi schot van Ligeon wat gepareerd werd, en een kopbal van Seuntjes die net over ging. Een vrije trap, een paar meter buiten de 16 meter werd door Haye voorgegeven. Daar dook Danny Bakker op, en de bal belande in de verre hoek van de goal. Prachtig doelpunt met weer een hoofdrol van Haye.

Na de rust, ging NAC vol voor de tweede treffer maar het werd daardoor wel onrustiger en slordig. Jong AZ bleef loeren op een kans om de gelijkmaker te scoren. Het werd door dit steekspel een minder vermakelijke wedstrijd getoond aan de supporters. En de wet van Murphy kwam steeds dichterbij. In de blessuretijd moest Olij nog ingrijpen, die de bal nog net aanraakte en deze via de lat overtikte. Dus ook was er een hoofdrol voor Olij weggelegd deze wedstrijd. Hierdoor bleven de drie punten in Breda.

Maandagavond om 20.00 tegen Volendam, je verzint zoIets toch niet, wat een sfeer verpesters zijn die palingboeren.