NAC BREDA Supportersvereniging

NAC-jong Ajax 1-1

Geplaatst op: 12 november 2023

Een ander spelsysteem maar eens proberen, want eigenlijk ligt het niet des NAC’s om alleen maar verdedigd te spelen, tenzij je daar de juiste spelers voor heb. Een Penders, Zwaanswijk en Schenning niet te vergeten hadden hier patent op. Een sterk middenveld zal toch de oplossing moeten zijn.

Met wisselingen dus in het elftal, trapte NAC af tegen jong Ajax, de laatste van de KKD. Het blijft toch wat rommelig spel en spelers die elkaar niet begrijpen als ze de bal toegespeeld krijgen. Toch kreeg NAC een paar doelrijpe kansen van vooral die van Haugen die net naast de paal schoot. Het niet door verdedigen zorgde er weer voor dat een Ajacied de mogelijkheid kreeg om uit te halen in de korte hoek. NAC was van slag en moest een tandje bijzetten. De eerste helft had dit ging succes.

NAC was aan zijn stand en supporters verplicht om deze achterstand om te buigen. Er kwamen wat kansen maar echt doelrijp waren ze niet. Ongeveer 20 minuten voor tijd kwam er toch een mogelijkheid. Garbett pakte de bal af en gaf deze in de loop mee aan Omgba. Deze schoot de bal in het netje. Om het gelijkspel om te zetten naar winst zat er niet meer in, voor beiden niet. Een minpuntje is dat Kemper zijn tweede gele kaart pakten.

MVV moet de opstap zijn voor de broodnodige punten…

Foto’s van de wedstrijd : Marcel van Dorst
Foto’s van het SV-home: Mariska Wezenbeek

Meer foto’s van het SV-home op facebook: www.facebook.com/dunjohn.vandongen