NAC BREDA Supportersvereniging

NAC-Helmond Sport 1-1

Geplaatst op: 3 november 2023

Helmond Sport aan het rijtje toevoegen van overwinningen onder JP van Gastel zou mooi en ideaal zijn. Echter de laatste tijd is Helmond Sport geen appeltje eitje meer en dat geld voor alle ploegen waar ze tegen spelen.

Cuco Martina was weer fit genoeg om aan de wedstrijd mee te doen. Javier Vet was nog niet helemaal wedstrijdfit en begon dus op de bank. Het tikkie tikkie voetbal kan NAC redelijk goed volhouden, maar doelrijpe kansen kwamen hier niet uit voort. Janosek zorgde nog wat voor onrust in de verdediging bij Helmond Sport maar daar bleef het voorlopig bij. Sigurd Haugen kreeg de beste kans , maar miste het doel op een haar, nadat hij een op een kwam voor de keeper.

De tweede helft gaf een ander beeld. NAC bouwde zijn aanvallen rustig op, maar was niet effectief genoeg. En Helmond Sport maakte daar wel misbruik van door een aanval af te ronden met een doelpunt. NAC had de vrijheid van spelen niet meer en moest aan de bak. Janosek werd van stal gehaald om een vrije trap te nemen. Hij kan het verstieren door hoog over te schieten maar is vaak ook in staat de bal over de muur in een verre hoek te trappen. En zo geschieden weer…en weer gelijk. NAC nam het initiatief en creëerden eigenlijk teveel kansen zonder iets af te ronden. Tot de laatste minuut bleef het spannend. Maar het gelijk bleef aan de zijde van Helmond Sport.

NB: De eerste verlieswedstrijd onder van Gastel was tegen Quick Boys voor de beker. Tegen de Graafschap uit, zal NAC vrijdag aan de bak moeten.

Foto's van de wedstrijd: Marcel van Dorst