NAC BREDA Supportersvereniging

NAC-Helmond Sport 1-0

Geplaatst op: 7 augustus 2022

Effe lekker aan de competitie beginnen tegen een tegenstander waarvan je op papier van zou moeten winnen. Dachten we bij de uitwedstrijd vorig seizoen ook, maar kregen toen 4-0 op onze ballen. Dus revanche was de enige inzet in deze wedstrijd. Ook was er voor het eerst sinds lange tijd weer een mascotte van de wedstrijd te zien. Verzorgd en begeleid door Jan Verdaasdonk met Peter Visser als fotograaf.

NAC had het elftal zo sterk mogelijk gemaakt, om in ieder geval de winst af te dwingen. Kortsmit in het doel en Plat op het middenveld. In de voorhoede was Herrmann de baas als spits. De Rooij speelde goed langs de zijlijn, want hij legde de bal meestal altijd dreigend voor. Wat opviel was het feit dat er nu eens druk werd gezet, om snel de bal heroveren. NAC maakte nog wel foutjes, en soms leverde ze bal zomaar in. Uit eindelijk was het niet saai, en op bepaalde momenten zelfs aantrekkelijk om naar te kijken. Kansen werden ook gecreëerd, maar werden niet afgemaakt.

De tweede helft moest het maar gebeuren dan. NAC kwam via een snelle opgezette aanval, met Plat als aandrijfpunt, voor de zestien van Helmond. Die bediende Velanas, en deze gaf met een droge schuiver de doelman het nakijken. Terecht op dat moment, maar nu ook proberen de voorsprong uit te breiden. De wedstrijd begon te kantelen naar de verkeerde kant. De Rooij pakte zijn tweede gele kaart, en kon vertrekken. Met steun van het publiek bleef NAC overeind en harkte de driepunten naar binnen.

Foto’s wedstrijd: Peter Visser
Foto’s home: John van Dongen