NAC BREDA Supportersvereniging

NAC-FC Groningen 3-2

Geplaatst op: 10 oktober 2023

In Breda en ver daar buiten staat NAC bekend om zijn prachtige sfeermomenten en een ongekend hoog aantal thuiswedstrijdbezoekers. Tegen FC Groningen is dat natuurlijk niet anders. Vooraf de wedstrijd een vuurwerkshowtje volledig bekostigd door de supportersgeledingen. Het zou een start moeten zijn om het elftal de juiste spirit te geven om voor NOAD en de winst te gaan.

De wedstrijd was nauwelijks begonnen toen Tom Boere die bal, na het nemen van een hoekschop, de bal in de kruising kopte. Het was van de spelers goed af te zien dat ze ervoor wilden gaan. Het was NAC die de wedstrijd bepaalden. Groningen had geen kans alleen maar geluk. Uit een vrije trap, geschonken door de scheidsrechter, scoorden van Peat. Hierna provoceerde hij de NAC-Supporters, waardoor hij een bietje bier moest ontvangen. De scheidsrechter vond dit een reden om de wedstrijd tijdelijk te staken. Voor van Peat zijn onsportief gedrag kreeg hij een gele kaart van de scheidsrechter, terwijl in onze gedachte rood had moeten zijn.

Na deze gedwongen rustpauze, ging NAC op zoek naar de voorsprong. Die kwam er ook. Nadat Janosek hard op de doelman schot kon deze niets anders dan de bal wegstompen. En daar stond ook toevallig Martin Koscelnik, die mee was gelopen in de aanval, en deze tikten zonder schroom de bal binnen. Het moest zo zijn dat van Peat zijn tweede maakte die avond. Het moest dan ook zo zijn dat NAC in de blessuretijd de winst deed pakken. Boy Kemper kopte, wederom na een corner, geweldig de bal loeihard achter de doelman in de touwen. In deze krachtige kopbal zat alle venijn van de wedstrijd in.

In ons supportershome waren de spelers Jan van den Bergh en Matthew Garbett te gast.

Over deze wedstrijd kan je veel zeggen, dat gaan we niet doen, vooral om bepaalde personen niet de kaart te spelen.
Op naar Cambuur !

Foto's van de wedstrijd : Marcel van Dorst
Foto's supportershome: John van Dongen