NAC BREDA Supportersvereniging

NAC-Exelsior Virton 2-1 PS

Geplaatst op: 31 juli 2022

Als afsluiting van de oefencampagne speelde NAC thuis tegen de Belgische club Exelsior Virton. NAC had wat goed te maken ten opzichte van hun supporters voor het debacle tegen Feyenoord. Er waren een kleine 2500 toeschouwers.

De eerste helft was NAC de bovenliggende partij met toch een aantal serieuze doelpuntkansen. In de 18e minuut was het raak. Kaj de Rooy werd gelanceerd en met een prima voorzet, schuin naar de zestien toe, waar Banzuzi de bal achter de doelman kan plaatsen. Het bleef een leuke wedstrijd om naar te kijken, en de 2-0 lag op de loer.

De tweede helft begon voor NAC met dezelfde intentie als de eerste helft de voorsprong uitbouwen. Echter door een mooie dieptepass op de snelle Mabella kwam hij vrij voor Kortsmit, en maakte deze kans koel af. Een deceptie wederom voor de supporters echter… Boris van Schuppen bracht de voorsprong weer terug. Rechts oprukkend langs de lijn Rutten, gaf de bal door aan Martijn Brandt, die op zijn beurt de bal naar Boris legde. Die wist er wel raad mee en knalde de bal in de touwen. Een degelijke overwinning, al de uitslag voor NAC wel hoger kunnen liggen.

Aanstaande vrijdag begint de eerste competitiewedstrijd tegen Helmond Sport, waar we nog een appeltje mee te schillen hebben.