NAC BREDA Supportersvereniging

NAC-Excelsior PO 6-2

Geplaatst op: 30 mei 2024

De Play-offs lopen tot nu toe voortvarend voor NAC. Over vier wedstrijden gezien werd er 12 keer gescoord door NAC en kreeg maar twee doelpunten tegen. De finalewedstrijden zullen wat stroever gaan lopen, is de verwachting van de NAC-Supporters. Om maar gewoon verder te gaan in sfeeracties voor elke wedstrijd, het bekende steuntje in de rug voor ons ploegsku, werd er weer lekker uitgepakt met shooters en vuurwerk.

NAC begon met vol vertrouwen aan deze wedstrijd. En gaf aan Excelsior aan dat er weinig te halen valt in Breda. Er werden veel doelrijpe kansen gecreëerd in de eerste 10 minuten. Excelsior was beduusd door dit sterke agressieve NAC dat hierdoor hun spelwijze behoorlijk de kluts kwijt was geraakt. Een onnodig weggeven corner van Excelsior wist NAC netjes af te straffen.  Janosek gaf de bal voor op Jensen die de bal panklaar legde voor Omgba om de bal er in te knikken. Mooi begin, maar hier niet op varen want dan krijg je de deksel op je neus. Van de Merbel doet het goed in het doel van NAC, en had uitstekende reddingen. Martina was even niet bij de les, en gaf de bal aan een Excelsior-speler, die doorspeelde naar Duijvenstijn en van de Merbel kansloos liet. Ook een ongelukkig moment bij Duijvenstein die de bal weghaalde op de doellijn, dus rood voor hem en een penalty. Janosek verzilverde deze. NAC bleef doordrukken en zuigen op de verdediging van Excelsior. Een corner zorgde weer voor gevaar in het doelgebied van Excelsior. Van den Bergh zorgde uiteraard weer voor onrust en hieruit kwam ook een knap doelpunt uit van hem. Gekker kunnen wij het niet maken…

Het begin van de tweede helft had Excelsior zich een goed kans toebedeeld, maar van den Merbel sprong er tussen. Echter was hij te laat en het werd een penalty en geel voor de keeper. Tussenstand 3-2. NAC ging er vol op en bleef gaan, dat bracht veel zelfvertrouwen in de ploeg en supporters. Een domme overtreding van Zagre zorgde voor een tweede gele kaart voor Excelsior. Normaal is voetballen tegen negen man dan bijna onmogelijk omdat ze dan allemaal in de zestien blijven verdedigen. Via een speler van Excelsior kwam de bal achter de doelman terecht na een lekker lucky schot van Koscelnik. Invaller Omarsson kreeg de bal op zijn knikker na een geweldige rush van Jan van den Bergh langs de flanken. Paar minuten later deed Omarsson weer het onmogelijke, door een stuitende schuiver te plaatsen in de uiterste hoek en hiermede de keeper te verschalken.

Een vermakelijke doordeweekse avond voor de supporters met een uitzicht naar een mogelijke promotie. Het bijzonder goede spel, maar zeker ook het onverwachte resultaat zal dit geloof alleen maar groter zijn geworden. Op naar zondag zowel in Rotterdam als ook op P5 de wedstrijd te zien.

Foto’s van de wedstrijd: Marcel van Dorst