NAC BREDA Supportersvereniging

NAC-Excelsior 4-1

Geplaatst op: 2 oktober 2021

Een ouderwets avondje NAC moet het worden, kan gewoon niet anders. Een bijna uitverkocht stadion, dus aan de sfeer en de supporters kan het niet liggen. Een prachtig nieuw mega spandoek werd uitgerold op de B-side. Een goed begin dus en voor de spelers zou dat een extra impuls moeten zijn.

Veel was er niet veranderd met het elftal. Antonia en Azzagari starten in de basis. NAC gesteund door de supporters nam het initiatief in de wedstrijd, en daar kwamen wat kansen uit. Die van Antonia had er wel in gemogen van ons, als ook die van Kestens die oog in oog op de keeper afkwam. Het leek op een 0-0 ruststand af te stevenen. Een vrije trap kregen we nog, na een overtreding op Seuntjes. Haye ging achter de bal staan, die lag zeker wel 20 meter van het doel, en schoot deze onberispelijk in de kruising. Het stadion ontplofte helemaal.

De tweede helft begon met kansjes over en weer. Het leek dat Excelsior beter uit de kleedkamer was gekomen dan NAC. Door balverlies op het middenveld werd Dallinga gelanceerd en stevende op Olij af. Deze keerde wel het schot maar de bal kwam terecht bij de vrijstaande Duku. Die had er geen moeite mee om de bal erin te knallen. Excelsior rook bloed. Een strakke voorzet van Antonia werd door een Excelsiorspeler in eigen doel verwerkt. Die goal kwam op het juiste moment. Van Schuppen zocht de counter, en met zijn voorzet op Seuntjes, gleed de bal zonder dat iemand deze aanraakte in de verre hoek. Het is klaar nu voor Excelsior. Kaj de Rooij deed er nog een schepje bovenop om alleen komend voor de keeper, koelbloedig te scoren in de laatste minuten van de wedstrijd.

We hebben het deze keer niet laten liggen, en hopelijk gaan we weer naar boven kijken op de ranglijst.