NAC BREDA Supportersvereniging

NAC-FC Emmen 1-2 PO

Geplaatst op: 3 juni 2023

De wedstrijd tegen FC Emmen voor de Play-Offs zal niet gemakkelijk worden. Een Eredivisionist met een overtuiging om in vier wedstrijden hun handhaving in de Eredivisie te bewerkstelligen. Aan NAC is het om deze overtuiging aan het wankelen te brengen.

Kortsmit en Mac Nulty waren geschorst, en de logische vervangers waren Pepijn van de Merbel en Tijs Velthuis. De sfeer was weer geweldig, overal geel en zwart. Dus daar kon het niet aan liggen. NAC begon gezapig en afwachtend aan de wedstrijd. Maar naar een klein half uur kregen ze toch de deksel op hun neus. Burnet werd door de verdediging vrijgelaten, en deze schoot de bal in de uiterste hoek. Van de Merbel was kansloos. Op slag van rust werd de stand 0-2 door een kopbal van Romeny. Balen en nog eens balen voor de supporters. Deze twee doelpunten konden worden voorkomen.

De tweede helft ging Emmen achteroverleunen, en afwachtend op de counter. Ook viel de scheidsrechter op deze wedstrijd. Joey Kooij werd vooraf al een drama genoemd, maar dat heeft hij ook bewezen. Een schouderduw van een NAC-speler werd geel, een miskleun bij een tackel van een Emmen-speler werd niet bestraft. Ach eigenlijk zijn we het wel gewend, deze gasten kunnen de druk niet aan van een wedstrijd. Uiteindelijk maakte Omgba in de laatste minuten nog de aansluitingstreffer zodat we nog enige hoop kunnen houden op de uitwedstrijd zaterdag.