NAC BREDA Supportersvereniging

NAC-FC Emmen 1-2

Geplaatst op: 18 september 2021

We doen het niet best de laatste wedstrijden. We zitten smachtend te wachten op de ommekeer, die toch een keer moet komen. FC Emmen heeft wat recht te zetten tegen NAC, maar wij willen ook wat wegpoetsen.

Emmen was goed op dreef tegen MVV, en we waren daarom gewaarschuwd. Het elftal werd op een aantal plaatsen gewijzigd Bakker en Malone begonnen in de basis. De eerste helft was aftasten en er kwamen voor ieder kleine kansjes. Dus was het wachten op wie de wedstrijd zou openbreken. Emmen sloeg toe tijdens een onverwachte counter. De bal werd de diepte ingespeeld en Mendes stiftte de bal over Olij. NAC begon nog meer druk te zetten en daar kwam ook de vrije trap uit, vlak voor tijd. Haye had een mooi schot in de kruising in gedachte, maar daar was de keeper alert op. Hij tikte vervolgens de bal tegen de paal, en Danny Bakker stond op de juiste plaats en tikte deze bal tegen in het net. Mooiere timing voor de rust kon je niet wensen.

Op en erover, want een gelijkspel of verliezen helpt NAC niet verder. Echter counteren kan Emmen schijnbaar veel efficiënter. Mendes kreeg weer een bal uit een voorzet, maar deze werd weg gestompt door Olij. De voorzet die hieruit volgden werd wel benut door Emmen met een kopbal. Dan maar vol ertegenaan voor de gelijkmaker. Seuntjes en Haye hadden een grote kans hierop maar het mocht niet baten. Rösler kreeg een kwartier voor tijd nog de tweede gele kaart en kon vertrekken. Met tien man tegen een zeer goed verdedigend elftal als Emmen bleek het jammer genoeg een kansloze missie.

De druk lig nu in Eindhoven om goed te presteren.