NAC BREDA Supportersvereniging

NAC-FC Eindhoven beker

Geplaatst op: 11 januari 2023

Een bekerduel thuis voor NAC is al bijzonder, maar ook nog tegen een redelijke tegenstander. FC Eindhoven kwam langs en daar hebben we het altijd moeilijk mee. In het elftal stonden de nieuwe aankopen Casper Starring en Aime Omgba in de basisopstelling.

De eerste seconden van de wedstrijd zijn normaal gesproken niet de mooiste van de wedstrijd. Ook deze keer gold de wet van “opletten allemaal eens een keertje” ! Nou ja, een vallende of uitglijdende NAC-speler, zorgde ervoor dat een oplettende speler van Eindhoven vrijkwam voor de keeper Kortsmit. Deze heeft open benen en door ging de bal precies door heen en we stonden achter, de eerste minuut. Heel belangrijk deze tijdsspanne.

De tweede helft, was niet anders dan de eerste helft. Gezapig zoekend voetbal met af en toe een mogelijkheid tot een kans, van beide kanten. Ik zeg niet gauw iets over een scheidsrechter, maar deze mag voor mij de Singel in ! Een aantal keren dat er een penalty had gegeven kunnen worden voor NAC, liet Manschot onbestraft. Hij mag blij zijn dat er geen VAR was, want dan had hij veel moeten uitleggen. Eindhoven kreeg grote kansen, maar de warm gedraaide Kortsmit hield alles  tegen, soms met mooie reddingen.  Invaller Jesaja Hermann schoot in de eerste minuut van de blessuretijd de gelijkmaker binnen. Het werd een verlenging dus.

Een verlenging is altijd kl*te, maar daar moeten we mee omgaan. Alles gaat dan niet zoals je wilt, ook niet voor de tegenstander. Er wordt een doelpunt afgekeurd ( terecht overigens ) en de ballen worden van de doellijn afgehaald, noem maar op. Uiteindelijk komen we dan toch terug op de tijdsspanne. De eerste minuut van de blessuretijd van de verlenging zorgde ervoor dat Kortsmit zijn kunsten in de goal, met de penalty series, niet heeft hoeven te laten zien. Rowan Besselink zorgde met een fantasie doelpunt  ervoor dat NAC op voorsprong kwam.

Uiteindelijk bereiken we hiermee de achtste finale, en tegen wie moeten we nog een paar dagen wachten.