NAC BREDA Supportersvereniging

NAC-FC Eindhoven 1-1

Geplaatst op: 5 september 2022

Een onderling treffen tussen NAC en Eindhoven is vanuit verschillende perspectieven een belangrijk duel. Zo is Eindhoven de bij verlies tegen NAC de ongeslagen status verloren, en winst van NAC geeft een opwaartse drang naar boven weer. Wat het zou worden, het kon allebei de kanten opgaan. Of zijn we nog een mogelijkheid vergeten? Het was een weerzien van een aantal spelers die voor beide clubs hadden gespeeld, alsmede oud-speler van NAC en nu hoofdtrainer van Eindhoven, Rob Penders.

Robert Molenaar begon met ongewijzigd elftal ten opzichte van de wedstrijd tegen Roda JC. Het was druk erop van NAC, en het werd al snel beloond met een doelpunt van Velanas. Bertrams was kansloos. Het was het vierde doelpunt al, en staat nu mede bovenaan op de topscoorderslijst van de KKD. Kaj de Rooij wordt steeds betere en dreigender voor de tegenstander. Zijn beste inzet werd jammer genoeg nog wel gekeerd door Bertrams. Eindhoven kwam wat los, en begon toch nog wat mogelijkheden te krijgen om te scoren. Maar wij hebben tegenwoordig Kortsmit dus…Alleen een slaapfoutje van de defensie zorgde er nog voor de rust, dat dit werd afgestraft werd door Kokcu.

De tweede helft was een veldslag op het middenveld. De allerbeste zou wel eens voor de winst kunnen zorgen. Daar had NAC wel het meeste recht op. Marijnissen stranden op Bertrams en dit was eigenlijk ook de enige kans van de tweede helft voor NAC. Eindhoven had eigenlijk helemaal geen kans gecreëerd. Ze hadden wel een duidelijke voorsprong op het behalen van de meeste gele kaarten!

Deze lijn voortzetten, en de komende wedstrijd tegen de Graafschap dit in winst omzetten!

In ons supportershome was aanvoerder/speler Alex Plat te gast.

Foto's van de wedstrijd: Peter Visser
Foto's van het home: John van Dongen 
Complete serie is te zien op facebook van "Dun John van Dongen"/ "NAC-Supportersvereniging"