NAC BREDA Supportersvereniging

NAC-Dordrecht 3-2

Geplaatst op: 1 maart 2023

Het blijkt dat een bepalende speler, in dit geval Ody Velanas die ziek was, het elftal zwakker zou kunnen maken. Dat mag natuurlijk niet. Normaal is het zo dat je voor iedere speler eigenlijk een gelijkwaardige speler zou moeten kunnen opstellen. In dit geval was Boris van Schuppen zijn vervanger. Wil vooraf toch de scheidsrechter niet bedanken. Wat floot die gast erg….

De beginfase van de eerste helft was slaapwekkend te noemen, en daar waren beide elftallen debet aan. Een corner in de zestien van Boris van Schuppen zaaide paniek in de defensie van Dordrecht. Cuco Martina stond op de juiste plek en schopte de bal in de touwen. Dordrecht rook wel kansen om de gelijkmaker in te tikken. Matthew Carbett dacht daar anders over. Met dieptepass, gegeven door Boris van Schuppen, werd Matthew Carbett gelanceerd, en deze schoot de bal voor en werd door Victor Wernersson verzilverd in de korte hoek.

De tweede helft begon niet zoals gepland ga ik vanuit. Nog maar net van de thee af, of Longo schoot de bal achter Kortsmit. Even later soleerde Toure door heel de defensie, en schoot in de korte hoek raak. Dit was billen knijpen voor de supporters, want wil je mee blijven draaien in het linker rijtje, moet je gewoon winnen van Dordrecht.  Zo dacht Rutte er gelukkig ook zo over. Een schot van Boris van Schuppen werd geraakt door een Dordrecht verdediger, waarna de oplettende Rutte de bal kon inkoppen. Weer op voorsprong, maar dat resterende kleine half uur speeltijd duurden wel heel lang. Uiteindelijk bleven de punten in Breda.

Foto’s wedstrijd: Peter Visser
Foto’s supportershome: John van Dongen