NAC BREDA Supportersvereniging

NAC-den Haag 1-2 PO

Geplaatst op: 12 mei 2022

Een belangrijke wedstrijd voor NAC, de play-off wedstrijd tegen den Haag. Een moeilijke tegenstander, waarvan we deze competitie nog wel thuis van wisten te winnen. Een rondje verder komen is dus het uitgangspunt, te betwisten in een thuis en uit duel. Edwin de Graaf begon met dezelfde spelers als tegen Excelsior.

De belangen zijn groot, ook voor den Haag. Beide ploegen zorgde voor druk op de verdedigingslinies, waardoor er redelijke kansen werden gecreëerd. Boris van Schuppen had wel de beste kans aan Bredase zijde. Net voor tijd kreeg Olij een schot te verwerken die moeilijk te pakken was, uit de rebound scoorde den Haag alsnog.

De tweede helft was NAC meer aan de bal, en bleef druk zetten op het doel van de tegenstanders. Een kwartier voor tijd, bracht invaller Michaël Maria de stand weer gelijk met een prachtige poeier in de kruising. De rust bewaren en proberen nog een gelukkig doelpunt mee te nemen in je voordeel. Zo dacht den Haag ook. Het onwerkelijke gebeurde dus in de 93ste minuut voor NAC, een tegentreffer. Een gelijkspel had nog een goed uitgangspunt kunnen zijn, nu wordt het wel erg moeilijk.

Wat we verder over deze wedstrijd willen zeggen, en dat hadden we zeker niet van den Haag verwacht, de vele minuten tijdtrekken. Als een scheidsrechter daar een keer tegen op had getreden dan hadden we minder stervende den Haagse zwanen op het veld gehad. Want dit is puur spelbederf.

Ja, het was een doordeweekse avond, ook voor het SV-home. Geen spelers, geen loterij en geen foto’s van de altijd gezellige supporters in ons supportershome.

Foto’s van de wedstrijd: Peter Visser