NAC BREDA Supportersvereniging

NAC-FC den Bosch 1-0

Geplaatst op: 27 november 2023

Een lekkere in de  winning mood gevoel, na de mooie winst op MVV, zou toch zomaar doorgepakt kunnen worden. Maar de tegenstanders vinden het gewoon lekker om tegen NAC te mogen voetballen. Voor zoveel toeschouwers hebben onze tegenstanders niet vaak gespeeld, en nog eens op een echt grasveldje. Dus in plaats van poep in de broek is de tegenstander juist vaak gemotiveerd. Aan NAC om daar een illusie van te maken !

Nou, beide ploegen zaten niet lekker in hun vel. Anders gezegd, NAC kwam maar moeizaam aan aanvallen en mogelijke kansen toe. Omgba had wel de openingstreffer op zijn slof maar jammer genoeg werd deze geblokt. En Boere wilde een cultureel doelpuntje maken via een hakje maar het ging verkeerde kant op. NAC kreeg wel kansen de eerste helft, maar daar bleef het bij.

De whisky in de thee moet normaal gesproken onze loop en inzicht op de  bal verdrievoudigen, dus de supporters gaan er ook voor met het verdrievoudigen van hun biervoorraad. Na een uurtje balletje rondspelen, maakte Haugen de openingstreffer. Een welverdiende voorsprong voor NAC. NAC moest nu omschakelen van aanval naar verdedigen, en daar zijn we niet goed in. Anderzijds zijn de counters van NAC altijd erg gevaarlijk voor de tegenstander. Dat leverde ook een MVV-speler zijn tweede gele kaart op. Een vrije trap, ver buiten de zestien, werd bijna een doelpunt. Janosek laat de bal op de lat stuiteren. Het had zo mooi kunnen zijn….

In ons mooi supportershome waren de spelers Tein Troost en Boyd Lucassen te gast.

De volgende wedstrijd is tegen jong PSV, dat is altijd lastig….

Foto’s van de wedstrijd : Marcel van Dorst
Foto’s Supportershome: Mariska Wezenbeek