NAC BREDA Supportersvereniging

NAC-jong PSV 3-1

Geplaatst op: 26 februari 2022

Heintje van Poppel’s vlag was verweerd en nodig toe aan vervanging. Met Samen voor NAC en de supportersvereniging werd Hein van Poppel opnieuw vereerd met een nieuwe vlag tussen de dug-outs. De oude versleten vlag werd gestreken door het kleinkind van Hein en deze gaat naar het Museum. Broer en zus en kleinkind lieten de nieuwe vlag wapperen op de cornerpaal tussen de dug-outs. Eigenlijk een mooi en bijzonder verhaal en het blijven eren van NAC-iconen is zeker een must.

Jong PSV was de tegenstander op vrijdagavond tijdens carnavalsdagen en in een bijna vol stadion. Een prachtig aanblik de hoeveelheid supporters verkleed in het stadion en de sfeeractie, tijdens de opkomst van de spelers, met yellow shooters maakte het helemaal compleet. Amaai, wat hebben we dit zo gemist !!

De wedstrijd dan. Een wijziging werd doorgevoerd door de trainer ten opzichte van de startbasis elftal van de week daarvoor. Kaj werd vervangen door Pjotr Kestens. Het begin van de eerste helft was goed en resulteerde in paar 100% kansen, maar onbenut of sterke actie van de keeper van PSV zorgde ervoor dat er geen doelpunt viel. Prutswerk en slecht verdedigend werk zorgde ervoor dat een pegel net buiten de zestien in de kruising ging. Olij was kansloos. Bannis zorgde snel voor de gelijkmaker, hij schoof de bal achter de keeper van PSV. Een prachtige pass van Welat ging hieraan vooraf. Het dak ging eraf en we hadden weer hoop. Edwin de Graaf wachtte de rust niet af en wisselde Agougil met Ligeon hopende vanaf die kant de PSV aanvallen in de kiem te smoren. Het had wel de verwachting dat het hierdoor beter zou lopen, maar PSV dacht daar anders over. Het creëerde zeker twee enorme doelrijpe kansen.

De tweede helft moest de verlossing gaan worden. Kestens had wel leuke acties maar geen rendement. De beleving moet terugkomen bij de spelers. Het was soms niet om aan te zien voor de vele supporters. Door wat wisselingen zou het beter moeten worden. Kaj kwam erin voor Kestens. Het was billen knijppen tot de 80ste minuut. Een voorzet van Malone werd tactisch ingekopt door Seuntjes. Het was een verlossing maar opletten geblazen want PSV is zeker niet de mindere ten opzichten van NAC. De net ingevallen Boris van Schuppen maakte de ellende voor PSV compleet door een prima pass af te geven naar Kaj, zodat hij kan scoren.

Een overwinning die normaal op papier voor NAC was, als ook als zodanig genoteerd stond, maar je moet het nog weldoen. Het was wel Carnaval, en deze overwinning helpt zeker om even alle sombere gedachten naar de achtergrond te schuiven. Na lange tijd hadden we weer een paar spelers te gast in het supportershome. Teweten: Welat Cargro en Jeredy Hilterman. De supporters waren er weer blij mee. Op naar MVV!