NAC BREDA Supportersvereniging

FC Emmen-NAC PO 0-3

Geplaatst op: 27 mei 2024

Uiteindelijk trekt NAC de zaken recht tegen FC Emmen gaan we wel van uit. In ieder geval met een rechte rug en veel NOAD. De uitleg tegen mijn kleinkinderen was dat toy-boys geen speelgoed is maar Inter-toys is die een voetbalclub sponsort. Daar kwam ik wel mee weg… !

NAC met een vol uitvak met supporters, merendeel in het zwart gekleed, kunnen het verschil maken in deze wedstrijd. Onze Boy Kemper keerde gelukkig weer terug in de hoofdmacht, waardoor Manel Royo even moest wachten op zijn invalbeurt. De eerste helft nam NAC het heft in handen door gelijk druk te zetten op het doel van Emmen. Een corner genomen door Janosek, na 10 minuten spelen, kopte Jensen op de paal. Emmen zou gewaarschuwd moeten zijn. Van de Bergh gaf de bal na een vrije trap aan Omgba die klutste met Haugen, maar de spits ramde de bal met onhoudbaar schot onberispelijk in de korte hoek. Van den Bergh had ook de hoofdrol in de 0-2. Via een corner genomen door Janosek schampte hij de bal met het hoofd zodanig dat de bal in de kruising belanden. Een wereldgoal dus, en een geweldige start na 15 minuten.

De supporters kregen waar voor hun geld. NAC was de betere partij en had een geweldig vooruitzicht. Was NAC dan nooit in gevaar? Ja, zeker wel..maar wij hebben natuurlijk ook Pepijn van de Merbel die zijn doel probeert schoon te houden met verve. En hij heeft er zeker een aantal keren voor gezorgd dat de aansluittreffer achterwegen bleef. Na ongeveer zestig minuten werd de deur dicht gegooid voor Emmen. Een dribbelende Kuijpers werd niet direct aangevallen, en schoot de bal van een afstand van 35 meter mooi in de kruising. Het was een duidelijk overwicht over twee wedstrijden gezien. NAC was en bleef de bovenliggende ploeg en mag zich opmaken voor de finale Play-offs tegen Excelsior.

Laten we vooral voor waken dat we geen scenario’s krijgen zoals bij Roda, Excelsior en Utrecht. En ons als supporters en club in de kijker spelen voor heel Nederland, in de goede zin van het woord!

Foto’s van de wedstrijd: Marcel van Dorst