NAC BREDA Supportersvereniging
Geplaatst op: 17 april 2022

Op 11 april jongslede hebben wij onze jaarlijkse Algemene Ledenvergadering gehad. Door omstandigheden konden we hier niet eerder over berichten. De opkomst was laag zoals een beetje verwacht, maar we hadden stiekem gehoopt op een hogere opkomst. Dit mede omdat we nu al onze mediakanalen hebben ingeschakeld om onze leden in te lichten over de datum van de ALV.

De vergadering werd geleid door Ad van den Bemt, en na zijn openingswoord en mededelingen, kwam het Sociaal jaarverslag van de secretaris Marcel Vermolen. Een prima samenvatting weer over het wel en wee van de vereniging, als ook de situatie betreffende NAC en spelers en aanverwanten. Dit Sociaal jaarverslag zal niet meer lopen tezamen met het financieel jaarverslag wat tijdslijn betreft maar van ALV naar ALV. Hierdoor zijn we meer up-to-date wat berichtgeving betreft.

De financiële huishouding en begroting 2022 van de supportersvereniging werd door de penningmeester Pieter Schuit voorgelegd aan de aanwezige leden. Hierna werd het woord gegeven aan de kascontrolecommissie, met als woordvoerder Boudewijn Barendse. De commissie heeft de boekhouding gecontroleerd, en vragen de leden van de ALV, de penningmeester en het bestuur te dechargeren voor de boekhouding van 2021. Deze werd unaniem geaccepteerd. Gezien Boudewijn Barendse aftredend was, is er gevraagd een back-up voor de kascontrolecommissie. Jan Braspenning stelt zich beschikbaar.  

Bestuursleden John van Dongen en Hans Daane waren aftredend naar aanleiding van het rooster van aftreden. Ze stellen zich nog voor een periode beschikbaar, de ALV ging hiermee akkoord.

De WBTR stond vorige jaar in ALV ook als agendapunt erop, zo ook dit jaar. Het onderzoek naar deze nieuwe wet tenopzichte van onze Statuten en HHR, is grotendeels afgerond. John van Dongen heeft gebruik gemaakt van de website speciaal geënt op deze materie, en heeft daar het zogenaamde 10 stappenplan doorlopen. Hier kwamen wat punten naar voren die gemist worden in onze Statuten. Deze zijn benoemd naar de ALV toe, en de ALV geeft het bestuur de ruimte om de ontbrekende onderdelen juridisch goed te onderbouwen. De bedoeling is dit aan de volgende ALV aan de leden voor te leggen voor in te stemmen. We hebben in principe de tijd tot juli 2026, volgens de wet, om onze Statuten en/of HHR door een notaris aan te laten passen. Mede door deze nieuwe wetgeving is een bestuursaansprakelijkheidsverzekering afgesloten.

In de rondvraag werd de mogelijkheid geboden aan de leden om vragen of opmerkingen te stellen aan het bestuur. Deze werden beantwoord door het bestuur en genotuleerd.

Tot de ALV 2023