NAC BREDA Supportersvereniging

NAC-jong AZ 5-1

Geplaatst op: 30 januari 2023

Een “nieuwe” trainerspaus zou NAC weer uit het slob moeten gaan trekken. Play-offs is het hoogst haalbare nu, maar belangrijk ook is de eindplaats op die ranglijst. We gaan het maar wedstrijd voor wedstrijd eens bezien.

Peter Hyballa zorgde gelijk voor een verrassing in het basiselftal. De net aangetrokken spits Omarsson werd opgesteld om het verschil eens te gaan maken. Jong AZ heeft een talentvolle ploeg en is de vijver voor het eerste van AZ, die het erg goed in de Eredivisie. Dus opletten geblazen. En dat deed NAC ook. In de twaalfde minuut was het raak voor NAC. Boyd Lucassen gaf een perfecte pass op Jesaja Hermann die hem recht voor de keeper zetten en de bal koel achter de keeper schoot. Jong AZ bleef gevaarlijk en wilde de aansluittreffer zo snel mogelijk maken. Jort van de Sande, die een prima aanspeelpunt is, viel geblesseerd uit net voor de rust. Zijn vervanger was weer een debutant Tom Boere, die vorige week pas zijn contract bij NAC ondertekende.

De tweede helft begon voortvarend. Tom Boere versierde een penalty, en Ody Velanas verzilverde deze. Cruciaal was de tweede gele kaart voor Postma, die kon gaan douchen. NAC kon deze man meer situatie goed benutten om de voorsprong uit te breiden. Na een mooie aanval ronde Ody Velanas deze af met een doelpunt. Invaller Ezechiel Banzuzi kopte de bal loeihard in na een splijtende voorzet van Sabir Agougil. Ody Velanas maakte zijn derde die avond door een voorzet te verzilveren die van de voet kwam van weer een debutant Victor Wernersson. Op het einde maakte jong AZ nog hun eretreffer, maar de drie punten waren een feit voor NAC.

Hopelijk zet NAC deze reeks voort, want er is nog steeds niet verloren in 2023.

In het NAC-Supportershome waren de spelers Ody Velanas en Tijs Velthuis te gast.

Foto’s van de wedstrijd: Peter Visser.
Foto’s van het home: John van Dongen