NAC BREDA Supportersvereniging

NAC-Fc Eindhoven 1-0 PS

Geplaatst op: 24 juli 2022

Op een zwoele zaterdagmiddag/avond met redelijk wat NAC-supporters langs de zijkant, zagen we NAC aantreden tegen opponent het komend seizoen namelijk FC Eindhoven. Dit treffen was op sportpark van Rood-Wit in St. Willibrord.

Onze keeper Kortsmit was er weer bij, en de Rooij was aanvoerder. Er speelden ook een tweetal nieuwe spelers met prachtige namen. Anselmo Garcia Mac Nulty en Fabia Di Michele Sanchez, beiden stonden in de verdediging.

De eerste helft was erg rommelig van beide kanten, en echte kansen kwamen hier niet uit voort. Noemenswaardig was wel de poging van Boris van Schuppen om met een pegel Bertrams te verschalken. Het schot werd onderweg van richting veranderd jammer genoeg. De verdediging van NAC stond niet slecht, en soms zelfs erg solide. Danny Bakker was er niet bij, maar zijn ervaring om snel uit te verdedigen, werd wel gemist.

De tweede helft begon wat feller NAC aan de wedstrijd. De afwachtende houding van Eindhoven op een snelle counter, gaf NAC iets meer mogelijkheden om druk te zetten. Banzuzi en Jesaja hadden al een prima mogelijkheid om NAC op voorsprong te zetten. Eindhoven deelde wat speldenprikjes uit, maar daar bleef het bij. Ze konden leven met een gelijkspel blijkbaar. Velanas die toch wat wisselvallig speelden, dacht hier anders over. Zich vrij makende van zijn tegenstander op de zestien, krulde hij de bal achter Bertrams het doel in. Gezien het spelbeeld een terechte uitslag. De laatste minuten speelden NAC de wedstrijd gedegen uit.

De uitwedstrijd tegen Feyenoord mogen geen uitsupporters mee. Das jammer, hopelijk krijgt Feyenoord een pak slaag!