NAC BREDA Supportersvereniging

Excelsior-NAC 0-3

Geplaatst op: 4 januari 2021

Een goed begin is het halve werk, zo zou het ook voor NAC moeten en kunnen zijn. Geen lange winterstop, dus ook geen vormverlies zou je kunnen verwachten. De wedstrijd tegen Excelsior is geen beladen wedstrijd maar wel eentje die je moet winnen om erbij te blijven. De brug van 8 punten nu lijkt voor alsnog ver, maar je weet het maar nooit.

NAC begon de wedstrijd fanatiek en zetten volop druk. Bij balverlies proberen ze zo snel mogelijk de bal terug te veroveren. Dat resulteerde in een reeks van kansen van onder andere Venema en van El Alouchi. Ook bleef Excelsior de nodige kansen krijgen om op voorsprong te komen. Echter… Fiorini probeerde het eens van afstand. Via een speler van Excelsior belanden de bal in de kruising. Excelsior kwam wat beter in zijn spel, maar het was NAC die de bal in de netten kreeg. Een voorzet van Fiorini werd keurig afgerond door de Rooij.

Na de rust trachten Excelsior de aansluitingstreffer te forceren, maar de verdediging had of te wel veel inzet of gewoon geluk om dit te voorkomen. Onze spits van Hooijdonk werkte hard en stoorde de aanvallen van Excelsior veelvuldig. Het was Haye die de verdediging van Excelsior in de luur legde en collegiaal afgaf aan Bilate, die net was ingevallen en scoorde.

Niets op af te dingen deze overwinning, ook al had Excelsior best wel veel kansen gekregen om te kunnen scoren. De volgende tegenstander is Roda thuis.

Foto’s wedstrijd Peter Visser