NAC BREDA Supportersvereniging

NAC-MVV 2-0

Geplaatst op: 8 mei 2021

Altijd lastig die Limburgers thuis, maar ook met een uitwedstrijd. Al heb je de nacompetitie vrijwel zeker gehaald, de stand op de ranglijst einde seizoen is zeer belangrijk. Dit geeft wat voordelen zoals bijvoorbeeld als je eerste thuiswedstrijden spelen en je kan de club uit de Eredivisie ontlopen. Dit scenario zal iedereen wel bekend zijn nu. Dus eerst de laatste wedstrijden gewoon winnen, en hopen dat de concurentie punten laat liggen. Te beginnen met MVV.

De wedstrijd begon sober van NAC, en MVV putten daar wat hoop uit. Maar na een groot kwartiertje gaf NAC wat tegengas. Het spel was niet altijd optimaal. Men zag wel goede combinaties onderling, wat jammer genoeg niet altijd leiden tot een doelrijpe kans. NAC nam het balbezit over van MVV en zette de tegenstander wat meer onder druk. Een werd een prima pass naar Mounir El Allouchi gegeven. Door Mounir opzettelijk onderuit te halen in de zestien, was er maar een ding mogelijk: een strafschop. Mounir nam zelf de strafschop en schoot deze onberispelijk in de rechterbovenhoek.

Nu even thee drinken en er dan op en over. Maar dat gebeurde niet. NAC bleef hopen op de counter, maar nam tevens ook een risico van een tegentreffer.  Een pass naar van Hooijdonk kwam goed aan, maar de keeper kwam ook uit, een ongelukkige botsing was het gevolg, De bal bleef echter in het veld, en El Allouchi schoot van buiten de zestien de bal feilloos bij MVV in de goal. Er werd veel gewisseld door beide ploegen maar de wisselingen konden het verschil niet maken. Malone schoot nog een keer op de deklat.

Al met al een verdiende en maar zeer zeker ook een slimme overwinning. De laatste wedstrijd is tegen Cambuur. En als wij die winnen en alle drie de concurrenten verliezen, dan promoveren rechtstreeks. Het blijft natuurlijk een geweldige gedachte, maar we zullen het misschien mee maken aanstaande woensdag.

Foto’s wedstrijd: Peter Visser