NAC BREDA Supportersvereniging

NAC-FC Dordrecht 0-1

Geplaatst op: 10 december 2020

NAC tegen de onderste van de KKD en in eigen stadion, zou eigenlijk geen probleem moeten zijn. Gezien de vormcrisis waar NAC nu inzit, is het ook de mogelijkheid om hier onder uit te komen.

Er zaten een aantal spelers niet in het basiselftal, waaronder Lex Immers en de geschorste Thom Haye. Anderzijds zouden Kaj de Rooij en DJ Buffonge weer terug zijn na een blessure. De eerste helft had NAC niet veel kansen gekregen, en Dordrecht stranden gelukkig regelmatig op Olij. Het was een gezapig potje voetbal, en NAC kreeg geen grip op Dordrecht. Op het einde van de eerste helft kwamen er een kans voor Bilate, maar de nip over de doelman was het net niet.

Tweede helft ging zo verder. NAC had veel balbezit maar creëerde daar uit weinig kansen. Dordrecht heeft zeker snelle jongens voorin en loerde dus op de counter. De beste kans was voor El Allouchi, hij volleerde richting het doel, maar zag zijn schot gekeerd door de doelman. Door blessures liep de extra tijd op naar 6 minuten. Dat was genoeg voor Dordrecht om, na een counter in de extra tijd, de bal achter Olij te krijgen. Dit is de wet van Murphy ten volle uit.

Tja, rug rechten en weer opstaan. Go Ahead staat voor de deur!

Foto's wedstrijd Peter Visser