NAC BREDA Supportersvereniging

NAC-Roda JC 2-2

Geplaatst op: 10 januari 2021

Wedstrijden tegen Roda JC waren en zijn altijd beladen. Zonder publiek zullen de spelers een andere feeling beleven. Wie weet nog de wedstrijd met de Bredase Messi? Lurling deed in zijn eentje Roda toen de das om. Na een aantal jaren keert Kees Luijckx waar terug in het Rat Verlegh stadion, jammer genoeg als tegenstander. Thuiswedstrijd dus, al zegt dat niet veel meer in deze Coronatijd. Alleen winnen is de enige optie om bij te blijven aan de top.

We gaan ervoor zitten met een potje bier erbij, en wat zien we op het beeldscherm. Na drie slokken staat NAC voor door een mooi doelpunt van Mounir El Allouchi, na een mooi steekpass. Goed begin en doordrukken. Dat was niet bedoeld voor Roda natuurlijk. We kwamen niet meer aan de bal leek het. Kans op kans kreeg Roda, gelukkig hadden wij Olij.

De tweede helft was geen verandering. Te laat verdedigen of zelfs niet, geeft de tegenstander alle kansen om de bal op de juiste plaats te krijgen. De bal werd de zestien ingebracht, en kwam tegen de arm van Schouten aan. Penalty en een rode kaart. Schouten gaf zelf nadien aan dat hij hier niets aan kon doen. Maar goed, Luijckx nam deze, Olij stopte de slecht ingeschoten penalty, recht voor de voeten van Luijckx die deze bal alsnog intikte. NAC werd wat vrijer met voetballen, maar een verdwaald afstandsschot ging via Malone achter Olij het doel in. En wat zien we dan ineens met tien man? NAC kan wel degelijk druk zetten, ballen veroveren etc. Steijn bracht noodzakelijk wat andere spelers in. Onder ander Bilate. Deze werd door een prima pass van El Allouchi bediend, knap aangenomen en ingeschoten. Dat was 5 minuten voor tijd. Van Hooijdonk had nog een mogelijkheid om de winst op het einde te verkrijgen, maar schoot op de keeper.

We moeten blij zijn met 1 punt. De concurrentie heeft punten laten liggen, en jammer genoeg wij ook. Laten we eens beginnen om de NOAD weer terug te krijgen in het spel, dan is gelijkspelen of verliezen alleen maar doordat de tegenstander beter of efficiënter was, niet omdat NAC slecht was.