NAC BREDA Supportersvereniging

NAC- jong FC Utrecht 3-1

Geplaatst op: 11 april 2021

Een wedstrijd tegen jong FC Utrecht is een zekerheid normaal gesproken. Ook gezien hun stand op de ranglijst van de KKD. We weten ook dat we het eigenlijk niet goed tegen ploegen uit de onderste regionen. Breekt NAC zijn negatieve balans en blijft het aanhaken voor de tweede plaats of...

NAC nam de eerste minuten het voortouw en zetten Utrecht direct onder druk. Kleine kansjes kwamen hieruit voort, maar dat was het vermelde eigenlijk niet waard. Utrecht loerde naar een treffer, maar kreeg pardoes een eigen doelpunt rond der oren. Gezien het spel van NAC weliswaar verdiend maar we hadden liever gezien dat een NAC-speler het doelpunt had gezet. Bilate had nog een goede kans om de voorsprong uit te bouwen maar kwam net te kort.

De tweede helft kan bij NAC veel slechter zijn als de eerste helft, maar nu was het andersom hopelijk. Kort in de tweede helft kreeg een speler van Utrecht een terechte rode kaart, door vol op de enkel van de Rooij te staan. Hij viel ook nog eens geblesseerd uit daardoor. Utrecht kreeg een penalty voor een vermeende handsbal van Haye. Deze penalty werd benut, al zat Olij er wel dichtbij om af te stoppen.

Er werd volop spelers gewisseld aan beide zijde. Bij NAC moest het verschil gaan komen Azarkan, Jansen, Immers en van Hooijdonk. Na een corner van El Allouchi frummelde Adiléhou zijn eerste doelpunt uit het niets in de korte hoek bij Utrecht. Ja, en dan zet Utrecht aan met 10 man, en ja daar werden we een beetje bang van. De bevrijdende treffer moet snel komen, want je moet niet afwachten om nog eens een tegentreffer te incasseren. Er kwam een vrije trap net buiten de zestien voor NAC. Van Hooijdink en El Allouchi stonden achter de bal. De persoon met de meeste lef moest hem maar nemen. Sydney krulde de bal net over de muur en halverwege de kruising. Keeper was kansloos. Dat was de bevrijdingstreffer voor NAC, maar ook de eerste keer dat Sydney scoorde van uit een vrije trap voor NAC, dit seizoen.

We blijven achter ons kluppie staan, das is zeker. Hopelijk blijven we ook erop vertrouwen dat we nog steeds de mogelijk hebben om te promoveren.

Foto’s wedstrijd: Peter Visser