NAC BREDA Supportersvereniging

NAC- Almere City 4-0

Geplaatst op: 3 februari 2021

De actie je "Smoel op de Stoel", is een succes te noemen. Een foto van je werd geplaatst op een lege plaats op de F-side in het stadion, na een kleine betaling. Een prima actie waar geld werd opgehaald voor het goede doel. Door COVID-19 was zwemmen voor het goeie doel niet mogelijk. Swim to Fight Cancer Breda heeft tezamen met NAC en de diverse supportersgeledingen deze mooie actie tot een goed einde kunnen brengen, met een mooi bedrag. Iedereen bedankt voor het meedoen of vrijwilligerswerk hiervoor gedaan heeft.

Op een maandag spelen en dan nog eens om 21.00, lijkt mij dat je al met een achterstand begint aan die wedstrijd. Aansluiting met de top is nodig, dus er moest gewonnen worden. Geen gemakkelijke opgave aangezien Almere een fysiek sterk elftal heeft. Maar de wonderen zijn de wereld niet uit.

Vooraf de wedstrijd werd er wat sfeervuurwerk afgestoken door de bekende geledingen. Om een hart onder de riem te steken voor de spelers, en omdat de supporters er wel degelijk zijn en meeleven ondanks de beperkingen van COVID-19.

In het begin was het aftasten van beide ploegen, en een schot van Bilate op de lat zou als een waarschuwing gezien moeten worden voor Almere. NAC kwam langzaam in haar ritme, bal proberen weer snel te veroveren na verlies en het overslaan van het middenveld ten gunste van de aanval, moest een keer rendement opleveren.

In de 21ste minuut werd Immers in de voet aangespeeld en met een geplaatste schuiver verschalkte hij de keeper. Almere drong aan en had bijna een tegentreffer. Door een snelle omschakeling werd Bilate bediend die onberispelijk inschoot. Dit was een prima opsteker net voor rust, de 2-0 stand.

De tweede helft bleef NAC goed spelen en loeren op de counter met als prima aanspeelpunt Bilate. Bij een vrije trap genomen door El Allouchi werd door Bilate in een keer op de slof genomen. Nu volhouden en consolideren deze stand. Het hoogtepunt had El Allouchi voor zichzelf gehouden door een fraai afstandsschot in de kruising te jagen. De 4-0 bleef, en we mogen/kunnen weer trots zijn op ons NAC. De wedstrijd bekijken op de bank was geen verplicht nummertje meer, maar met veel plezier goed te doen. Zo willen we NAC zien voetballen de komende wedstrijden. Op naar Telstar en voortzetten deze lijn.