NAC BREDA Supportersvereniging
Geplaatst op: 24 februari 2012
Een zeer belangrijke thuis wedstrijd voor ons NAC, want de drie punten zijn broodnodig. Als dan ook nog eens Ajax op bezoek komt zijn de spelers zeker gemotiveerd. NAC begon dan ook goed aan de wedstrijd. Uit een strakke corner trapt Botteghin snoeihard op de lat. Hierna was het de beurt aan Ajax om iets terug te doen, maar gelukkig stond Jelle zijn mannetje.

NAC kreeg toch nog wel de grootste kans in de eerste helft. Bayram kreeg de bal aangespeeld terwijl hij met de rug naar het doel stond. Uit de draai schoot hij de bal net naast. Dit tot frustratie van Schilder en Jozefzoon zij hadden bij een simpel tikkie terug de bal voor het intikken gehad. En zo gingen we rusten met 0-0. Helaas kwam NAC niet zo denderend uit de kleedkamer. Ajax raakte net als NAC hard de lat, maar gelukkig ging deze terug het veld in. Voor NAC was Bonevacia nog dichtbij een treffer, maar Vermeer kon de bal nog net keren.

NAC werd nu wat slordiger en Ajax profiteerde hier maximaal van. Uit een rasechte counter schoot Bulykin via Jelle de bal in het doel. 0-1 Ajax NAC liet het hier echter en ging opzoek naar de gelijkmaker. Veel kansen leverde dit echter niet op de grootste was voor Santi Kolk. Nadat Vermeer de bal had weg gebokst kreeg hij de bal recht in zijn voeten. Hij krulde de bal mooi om Vermeer heen, maar Vertonghen redde de bal nog op de doellijn. NAC ging nog wat meer risico nemen en dit leiden helaas tot de 0-2 van Ajax in plaats van de broodnodige 1-1 voor NAC.

De komende wedstrijden zal ons NAC toch echt punten moeten gaan halen, wil het degradatiespook niet in Breda worden gespot. Onze fotograaf blijkt toch een mens van vlees en bloed te zijn. Hij was geveld door spit. Hierdoor hebben geen foto`s van deze wedstrijd en van het supportershome. We hopen dat ie erbij zal zijn bij Den Haag.