NAC BREDA Supportersvereniging

NAC-Volendam 3-0

Geplaatst op: 20 december 2020

Volendam uit, maar thuis ook altijd een sportief probleem. Een goed ingespeeld elftal wat de laatste dertien wedstrijden niet had verloren. Een geduchte concurrent voor de play-offs plaatsen. Al hoewel de supporters nog steeds hopen op directe promotie. Belangrijk is dus om gewoon te winnen van Volendam. Zijn die palingjongens van de ongeslagen status af en wij kunnen er naar toewerken weer.

Vooraf even te weten dat er een keeperchange was. Olij had een lichte blessure en kreeg rust. Zijn vervanger was Roy Kortsmit, hij bleek uiteindelijk een van de betere spelers.

Nou, er was wel meer voetbal in het begin van de eerste helft. NAC zette wel meer druk als anders, en dat kwam op kansen te staan van Fiorini. Kortsmit had al diversen malen moeten redden en de paal redden ons ook nog eens een keer. We kwamen weer met de schrik vrij, en stond het voor de rust dus nog 0-0.

Als we drie punten willen, zouden we meer en beter moeten gaan voetballen en de kansen afdwingen. Na zes minuten kregen we een vrije trap die opgeëist werd door El Allouchi. Deze wilde de bal in de verre hoek krullen, maar raakte een hoofd van een Volendammer die de bal in zijn eigen doel kopte. Het ijs was gebroken, en Volendam zal moeten komen. Ondertussen waren er spelers gewisseld waaronder Sydney van Hooijdonk voor Bilate. Hij stond er maar koud in of scoorde na een prima voorzet van Robin Schouten. Na een snelle uitbraak werd Venema onder uitgehaald en hiervoor werd een penalty gegeven. Sydney eiste hier de bal op en scoorde gelukkig. Ook Volendam kreeg een penalty maar deze werd tegen de onderkant van de lat geschoten en kwam terug het veld in. De rebound werd gekeerd door Colin Rosler en Kortsmit.

We zagen een beter NAC, en met het resultaat mogen we ook blij zijn. Met nog 18 wedstrijden te gaan, kunnen we mogelijk toch denken aan een feestje….Op 3 januari spelen we uit tegen Excelsior.

Iedereen de beste wensen voor 2021 en fijne feestdagen.

Foto’s van de wedstrijd: Peter Visser.