NAC BREDA Supportersvereniging

FC Emmen- NAC play-offs

Geplaatst op: 21 mei 2021

FC Emmen is bij bookmakers hoger ingeschat dan ons NAC. Gezien de tweede helft van de competitie van Emmen zou deze huizenhoog favoriet zijn. NAC heeft in de competitie hier en daar wat punten onnodig gemorst, maar vlak ons NAC zeker niet uit voor deze wedstrijd. De Underdog zijn ligt ons wel.

Vooraf een opmerkelijke wijziging van Maurice Steijn wat de spits betreft. Lex Immers kreeg de voorkeur boven Bilate en van Hooydonk. FC Emmen wilde direct laten zien dat er voor NAC niets te halen valt, en nam het initiatief in de wedstrijd. NAC probeerde vroeg te storen in de opbouw van Emmen. Na iets meer als een kwartier kwam Thom Haye aan de bal en stuurde Ramon Hendriks de diepte in. Hij nam de bal op de borst feilloos aan, en legde de bal panklaar voor Lex Immers, die bal voor het intikken had. Wat een begin, maar nog een hele wedstrijd te gaan. Emmen creëerde veel kansen maar de verdediging stond goed met Malone en Olij.

De tweede helft begon als de eerste helft. NAC werd terug gedwongen op eigen veld, maar kwam er regelmatig met de een counter goed uit. Emmen rook regelmatig aan de gelijkmaker, en werd beloond tien minuten voor tijd. Laursen kopte en de bal ging ongelukkig via Ramon Hendriks achter Olij. De omschakeling van verdedigen naar aanvallen op het einde van de wedstrijd viel toch moeilijk. Dus liever de verlenging opzoeken en dan daar proberen toe te slaan.

De verlenging gaf eigenlijk maar een goede doelrijpe kans voor Bilate na een prima voorzet van El Allouchi. Emmen had niet de macht om de Bredase muur te breken, maar was wel regelmatig dichtbij. De verlenging zat erop, en de loterij van strafschoppen kon beginnen.

Ja, het bleef maar bij een serie strafschoppen gelukkig. De rots in de verdediging Malone miste een penalty, maar de andere rots Olij stopte er twee. Dus finale van de play-offs behaald. Dikke pluim voor ons NAC om stand te houden in deze zenuwslopende wedstrijd, ook voor onze supporters. Easy Toys werd Easy Boys !

Komende thuiswedstrijd zal er weer beperkt aantal supporters aanwezig mogen zijn in ons stadion. Deze gelukkige supporters zullen hopelijk een middag van hun leven krijgen.

Foto's van de wedstrijd: Peter Visser