NAC BREDA Supportersvereniging

FC Eindhoven-NAC 2-4

Geplaatst op: 22 november 2020

Eindhoven uit, altijd moeilijk de laatste edities hiervan. Maar goed, het kan zomaar gebeuren dat we hier lachend weg gaan, met een overwinning op zak. Het liep even anders zoals we gehoopt hadden.

Al binnen een minuut knalde de Keersmaecker de 1-0 binnen. Dit gebeurt de laatste tijd erg vaak, snel een tegengoal oplopen. Venema maakte met een klassiek intikkertje de gelijkmaker. Enne.. een minuut later maakte Riera met een prachtige kopbal de 1-2. Er waren kansen over en weer. En wie de meeste benut zal winnen waarschijnlijk. Nu een koppie thee.

De tweede helft kwam Eindhoven goed uit de startblokken, en zette volop druk tegen NAC. NAC ging compacter spelen, en daar schort hier en daar wat aan. Tegenstander op schootsafstand laten komen en hierop je verdediging op inrichten. Dat is een fout, want beter is dit al op het middenveld te doen. We hebben tenslotte een prima middenveld wat spelers betreft. Hier kwam ook de gelijkmaker door. Maar goed, NAC rechte de rug en door… ! Een prima steekpasses van Haye naar Schouten, die de bal in de verre hoek schoot, zorgde voor de verdiende voorsprong. Een lompe overtreding op Mounir zorgde ervoor dat we 10 minuten voor tijd rianter op voorsprong konden komen. Bilate nam de penalty en kegelde deze halverwege rechts in het midden tussen de palen. Deze 2-4 zou ook de eindstand zijn. Top Oss moet er ook aan geloven!

Het was geen beste wedstrijd van NAC, maar het had wel een hoge amusementswaarde. Dit zijn wel momenten waar een voetbalsupporter het mee moet doen, thuis op de bank.

Foto's wedstrijd: Peter Visser