NAC BREDA Supportersvereniging

Smoel op de Stoel: € 25.215

Geplaatst op: 13 maart 2021

De actie Smoel op de Stoel heeft maar liefst € 25.215 aan donatiegeld opgehaald. Het bleek een waardevolle samenwerking tussen NAC Breda, de NAC Supportersvereniging en Swim to Fight Cancer Breda. Op een ludieke manier is in Breda zo aandacht gevraagd voor de ziekte kanker. Het opgehaalde geld gaat via de Stichting Fight cancer 100% naar KWF Kankerbestrijding ten bate van kankeronderzoek. Op maandag 1 februari jl. vond de actie Smoel op de Stoel plaats tijdens de wedstrijd NAC Breda – Almere City FC. De gedoneerde ‘smoelen’ bleken een stille steun voor de spelers van NAC Breda want ze gingen met een flinke overwinning naar huis. De smoelenopbrengst was €16.500. NAC Breda heeft deze unieke shirts met daarop de tekst: Love live. Fight cancer. belangeloos beschikbaar gesteld voor een veiling. De opbrengst van de geveilde shirts was €8.715. Dit bedrag is inclusief de veilingkosten die door Kunstveiling.nl aan de Stichting Fight cancer zijn geschonken. Vandaag, 13 maart, zijn de unieke spelersshirts op de middenstip van het NAC-stadion aan de trotse eigenaren van de shirts uitgereikt. 

Onderzoek naar kanker blijft noodzakelijk!
Per jaar krijgen 118.000 mensen de diagnose kanker. In 2019 stierven ruim 45.000 mensen aan de gevolgen van kanker. Dagelijks overlijden nog steeds teveel mensen aan kanker. Door geld op te halen voor onderzoek dragen we bij aan het vergroten van de overlevingskansen van mensen met kanker. Door onderzoek ontdekken artsen eerder kanker in een vroeger stadium en kunnen ze daarbij ook effectievere behandelingen inzetten.

De supportersvereniging heeft zijn steentje bijgedragen voor een prima doel ! Wij bedanken hierbij ook alle supporters voor hun groot gebaar om hier aan mee te doen.