NAC BREDA Supportersvereniging

NAC-Willem 2

Geplaatst op: 23 oktober 2018

Zondag 12:15 uur, nu niet bepaald een tijdstip om een beladen derby te spelen. Toch werd het, mede door de prachtige sfeeractie op de B-Side van de Breda Loco’s, een middagje NAC met alles erop en eraan. Sommige supporters zaten er met frisse tegenzin terwijl anderen een klinkende overwinning voorspelden. Hoe dan ook zou het een spannend middagje worden.

Spectaculair was de openingsfase van NAC-zijde. Al in de eerste minuut werd een voorzet van Rosheuvel ternauwernood gemist door de instormende El Allouchi. Zou een droomstart geweest zijn maar helaas. Vreemd genoeg ging al vrij snel deze NAC-storm liggen, er stond immers genoeg op het spel. Het duurde tot in de 28e minuut dat het publiek weer op kon veren En hoe! Een prima pass over links van Mets werd keurig uit de lucht aangenomen door El Allouchi. De inlopende Te Vrede gaf aan de bal voorlangs te spelen wat prompt gebeurde. Resultaat was een intikkertje voor Te Vrede en de 1-0 was een feit. Een paar minuten later was het opnieuw Te Vrede die na een steekbal van Ilic in de zestien van Willem II verscheen. Zijn schot ging echter rakelings voorlangs. Geen 2-0 maar…. 5 minuten later bij de eerste vrije trap in de buurt van onze zestien de 1-1. Verdedigend weer droevig slecht maar het werd nog erger. De tweede keer dat Willem II in de buurt van het doel kwam was het meteen weer raak. Doelpuntenmakers Meissner en Avdijaj. Wederom teleurstellend voor de NAC-aanhang maar de gifbeker moet klaarblijkelijk geheel leeg.

De tweede helft kende een matig begin. NAC leek geen vuist te kunnen maken waardoor Willem II zonder al te veel moeite overeind bleef, loerend op de counter.  Pas na zo’n 25 minuten spelen begon NAC meer druk te zetten. In een scrimmage voor de goal viel de bal voor de voeten van Koch die net niet tot een goed schot kwam. Een minuut later werd de bal opnieuw de zestien ingebracht. Te Vrede kopte de bal die werd opgepikt door Rosheuvel. Zijn kapbeweging werd ruw onderbroken en de bal belandde op de stip. De spanning zinderde door het stadion toen dezelfde Rosheuvel aanlegde… Een prima inzet en de 2-2 verscheen op het scorebord. Beide ploegen hinkten daarna op twee gedachten, vol gas voor de overwinning of proberen de wedstrijd uit te spelen. Dit deed het niveau niet veel goeds. Toch was het Willem II dat de laatste kans creëerde. En hoe! Sol tikte bal binnen maar gelukkig uit buitenspelpositie. Gezien door de arbitrage zodat gelukkig de wedstijd in een gelijkspel eindigde. Een puntje is niet veel maar in ieder geval geen vernedering vanuit Stilburg.

Gemengde gevoelens na de wedstrijd in het SV-home. Eén ding staat echter voor iedereen vast. Het moet en zal beter anders is het volgend seizoen weer terug naar een lager niveau. Iets waar spelers Rommens en Reuvers (nog) geen invloed op hebben. Ook zij zien en beamen dat het toch anders zal moeten. Het seizoen is nog lang dus daar houden we ons maar aan vast. Hup NAC!