NAC BREDA Supportersvereniging

NAC-VVV 2019

Geplaatst op: 1 april 2019

Het gaat werken, of het gaat deels werken. De trainerswissel bedoel ik natuurlijk. Ruud Brood ziet het als een uitdaging, maar wij kijken naar de resultaten. Een winst op VVV geeft de supporters moed. Verlies of gelijkspel zal voelen als pijn zoals een nederlaag zou kunnen voelen. Het werd uit eindelijk een gelijkspel, waarbij de kanttekening gemaakt moet worden dat NAC de grootste pechvogel was door niet scherp af te rekenen met het aantal kansen die ze kregen.

Eerste helft ging voor de wind bij NAC wat het eerste kwartier betreft, en was dus veel zeggend, drie schietmomenten op het doel. Dan een hoekschop uit een verkeerd boekje. Bij de cornervlag kort terug tikken naar de speler in de buurt van de vlag, die dan weer helemaal de bal naar de middellijn schieten. Hierdoor kwam Mounir El Allouchi onverwachts in balbezit, dus hij ramde de bal naar het doelgebied van VVV in. Deze kansloze bal werd gelijk terug geknald naar voren waar Anholt verdedigend staat te klungelen en de bal kwijt raakt. De VVV-er schoot door onze keeper zijn benen in het doel. Dat is al een meer malen gebeurt dit seizoen bij Leerdam. Het gif werd wel hierdoor uit de wedstrijd gehaald.

De tweede helft begon NAC wederom voortvarend. Maar nu met succes. Een vrije trap werd door onze held Greg Leigh koppend in het net gebold. Het was weer gelijk, en er was weer hoop. En de hoop lag ook bij de scheidsrechter die floot direct voor een penalty. Maar.. zoals altijd zat de VAR ons in de weg. In plaats van een penalty en waardoor mogelijk ook op voorsprong in de wedstrijd, werd deze toegewezen penalty gecanceld en een gele kaart uitgedeeld aan Mounir El Allouchi. NAC pakte de draad nog even op, met goede wissels. Mounir El Allouchi kreeg een tweede gele kaart door gevaarlijk spel en kon vertrekken. Er waren nog best wel kansen voor NAC, en zeker in de laatste minuut voor te Vrede. Hier staat de keeper wel goed !

Al met al geen verlies maar 1 punt het smaakt bitterzoet in dit geval. Het zal nog erg lastig worden om ons hier uit te kunnen draaien. Woensdag wacht Excelsior uit, mogelijk daar een opsteker.

In het supportershome waren wederom geen spelers te bekennen. Slechte zaak en hierover zal met NAC worden gecommuniceerd dat dit niet meer voor mag komen.

Vooraf de wedstrijd tegen VVV werd de nieuwe vlag van Gerben Eskens aangeboden aan een delegatie supporters van de Graafschap in ons supportershome. Vele kennen het verhaal, anders even bij Omroep Brabant kijken. Zo zie je maar weer dat supporters van rivaliserende clubs hun handen in een kunnen slaan als het ook om menselijke dingen gaat.

Op naar een lekkere doordeweekse voetbalavond in Rotterdam !!