NAC BREDA Supportersvereniging

NAC-Top Oss 2020

Geplaatst op: 9 februari 2020

Tikkie terug en rondspelen naar de keeper toe, moest afgelopen zijn volgens de nieuwe trainer Peter Hyballa. Met slimme steekpasses en druk vooruit moeten we de tegenstander op de knieën krijgen. Een mooi scenario, maar wilde Top Oss mee werken aan deze nieuwe move ?

In de eerste helft zagen we iets van het nieuwe NAC. Veel balbezit met daarbij redelijke kansen. De voorhoede was ingevuld met twee spitsen te weten Stokkers en van Hooydonk. Daar achter een stevig controlerende middenveld met Verschueren, Haye, El Alouchi en Ilic. Op papier een redelijk offensief ingesteld NAC. Toch wederom moest van het doelpunt komen van een middenvelder te weten Verschueren, de man in vorm. Top Oss was niet onder de indruk van NAC, want zolang het 1-0 blijft bestaat de mogelijkheid om via een counter of wat dan ook om, gelijk te maken. Ook NAC weet dat, dus moesten ze proberen om zo snel mogelijk de 2-0 te maken. Effe de rust in voor een bakkie.

De tweede helft moest NAC de voorsprong gaan uitbouwen. NAC ging weer voort zoals in de eerste helft, vol in de aanval. Top Oss keeper kreeg het steeds meer naar zijn zin na het stoppen van schoten van der Gaag en Stokkers. En de voetbalwet werd weer uit de kast gehaald, als je zelf niet scoort, dan zal de tegenstander het niet nalaten om het wel te doen. En zo geschiedde. Uit een hoekschop kopte van den Herik, kansloos langs Olij. Een dekkingsfout maar wel een die punten kost. Er werd wel weer flink druk gezet op Top Oss maar de bal ging er niet in. Jammer, rug rechten en deze competitie uitzitten tot de play-offs om daar te knallen.

In het supportershome waren de spelers Tom Haye en Chiel Cramer te gast.

Foto’s wedstrijd: Peter Visser
Foto’s home: Boudewijn Barendse