NAC BREDA Supportersvereniging

NAC-Roda JC 4-1

Geplaatst op: 11 maart 2020

Even een smetje wegwerken. Zo’n instelling werd wel een beetje verlangd door de NAC-supporters na het debacle tegen Feyenoord in de beker. En ze werden op hun wenken bediend.

NAC begon de wedstrijd sterk tegen Roda en creëerde kans na kans. De keeper van Roda bleek een groot ‘sta in de weg’ te zijn. Vele kansen werden gepareerd of tenietgedaan, en we hadden nog geen kwartier gespeeld. Even later was El Allouchi sneller bij de bal als de verdediger van Roda, en haalde Mounir neer in de zestien. Onze penaltynemer van Hecke wist hier wel raad mee.

Vele kansen volgde nog, maar afmaken bleek toen nog een probleem. Nog net voor rust kopte Stokkers de 2-0 binnen. Bakkie thee en door ! Het begin van tweede helft was Roda oogden deze wat sterkere. Een overtreding van van Anholt werd omgezet in een penalty die Roda verzilverde. Billen knijpen opnieuw of recht NAC zijn rug weer ? Gelukkig het laatste. Van Anholt maakte zijn penalty goed door een mooi afstandsschot in de kruising te jagen. Ook El Allouchi kreeg zijn doelpunt. Met een fraaie kapbeweging en schot in de verre hoek zorgde hij voor de eindstand van 4-1. Een prima overwinning en op naar meerdere.

Gezien het Corona-virus waren er geen spelers in het supportershome.