NAC BREDA Supportersvereniging

NAC-PSV beker 2010

Geplaatst op: 26 januari 2020

Een avondje NAC op donderdag laat in de avond. Een wedstrijd die alle kanten op zou kunnen gaan. Als PSV niet slaagt om in het eerste kwartier te scoren zal ons NAC er nog meer vertrouwen in kunnen krijgen om deze wedstrijd te winnen.

Binnen 10 minuten in de eerste helft voorkwam Olij een serieuze kans van PSV om te scoren. NAC deelde speldenprikjes uit, maar kwam buiten de lat en paal niet tot scoren in de eerste helft. PSV kan ook zijn wil niet opleggen op NAC, sterker nog het was soms bagger en niet om aan te zien.

De tweede helft zou dus anders moeten, zeker voor PSV, want NAC speelde niet slecht. NAC ging verder waar ze mee geëindigd waren in de eerste helft. Druk zetten en zo gauw PSV over de middellijn kwam, proberen zo snel mogelijk de bal te veroveren of te storen de aanval van PSV. Het bracht PSV in verwarring wat resulteerde in het niet goed opvangen van een NAC-aanval. Verschueren behield het overzicht en zette de bal naar voren in de voeten van Boussiad, die het in twee keer afronden. Vlak hiernaar kreeg Baumgartl een directe rode kaart, na neerhalen van Boussiad. PSV probeerde nog een doelpunt te forceren maar liep tegen een goed verdedigend NAC. Ivan Ilic kwam in een schotpositie en haalde uit. Via een PSV-er kwam hij achter keeper Unnerstall onhoudbaar in het doel. Het dak ging er bijna af. Een sensatie zat in de lucht, en dat werd het ook. NAC speelde de wedstrijd keurig uit.

In het supportershome was Jan Paul van Hecke en Finn Stockers te gast.

Foto’s wedstrijd: Peter Visser